Kerrie Peer Pastinaak Soep

posted in: Soep | 0

Pastinaak, het is een beetje een vergeten groente. Jammer want het is een hele veelzijdige groente waar
je heel veel mee kan. En net zoals zoveel dingen die we vergeten zijn is het ook nog eens hele gezonde groente: bomvol
vezels, foliumzuur, geen vet en weinig kcal.
Heb je geen idee wat je moet met de pastinaak? Begin dan eens met deze heerlijke, lichte zoete en kruidige soep.
Heerlijk op koude dag na een lange wandeling door het bos (of Stockholm in mijn geval ;))

Kerrie Peer Pastinaak Soep

Aangepast van The Cafe Sucre Farine

IMG_1352

Nodig:

  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 medium pastinaken
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl kerrie
  • 1 grote peer of 2 kleine
  • 1l bouillon
  • 125ml melk

Hoe maak je het:

  1. Fruit de prei en ui in een grote soep pan totdat ze zacht zijn ongeveer 6 minuten.
  2. Snijdt ondertussen de pastinaak en peer in grove stukken.
  3. Voeg de knoflook,  tomatenpuree en kerrie toe en bak 1 minuut aan.
  4. Voeg de pastinaak en peer toe en bak 1 minuut.
  5. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  7. Voeg de melk toe en breng op smaak met gemalen peper.  Zet de soep
    terug op het vuur totdat het verwarmt is.

Geeft 5-6 porties

image

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.