Pastinaak, het is een beetje een vergeten groente. Jammer want het is een hele veelzijdige groente waar
je heel veel mee kan. En net zoals zoveel dingen die we vergeten zijn is het ook nog eens hele gezonde groente: bomvol
vezels, foliumzuur, geen vet en weinig kcal.
Heb je geen idee wat je moet met de pastinaak? Begin dan eens met deze heerlijke, lichte zoete en kruidige soep.
Heerlijk op koude dag na een lange wandeling door het bos (of Stockholm in mijn geval ;))
Kerrie Peer Pastinaak Soep
Aangepast van The Cafe Sucre Farine
Nodig:
- 1 grote prei, in ringen
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 medium pastinaken
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl kerrie
- 1 grote peer of 2 kleine
- 1l bouillon
- 125ml melk
Hoe maak je het:
- Fruit de prei en ui in een grote soep pan totdat ze zacht zijn ongeveer 6 minuten.
- Snijdt ondertussen de pastinaak en peer in grove stukken.
- Voeg de knoflook, tomatenpuree en kerrie toe en bak 1 minuut aan.
- Voeg de pastinaak en peer toe en bak 1 minuut.
- Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
- Voeg de melk toe en breng op smaak met gemalen peper. Zet de soep
terug op het vuur totdat het verwarmt is.
Geeft 5-6 porties
Leave a Reply