Banaan Chocolade Biscotti

posted in: Koekjes | 0

Ik ben dol op biscotti, ik heb al een aantal op de site staan:

Allemaal heel erg lekker, maar tja ik kan niet meer dan 1x hetzelfde bakken (of het moet heel erg lekker zijn ;))

Dus nu weer eens iets anders biscotti met banaan erin en natuurlijk een beetje chocolade, want chocolade maakt alles toch lekkerder ;)

Banaan Chocolade Biscotti met Witte Chocolade Glazuur
Aangepast van Annies Eats

IMG_4337IMG_4330

Nodig:

  • 150g banaan (1 grotere banaan)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 160g bloem
  • 70g suiker
  • 2 el (15g) cacao
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1/4 tl zout
  • 50g witte chocolade

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de banaan fijn.
  3. Mix alle droge ingredienten in een grote kom.
  4. Roer de banaan erdoor, totdat zich een redelijk droog deeg vorm. Op het einde moet je waarschijnlijk je handen gebruiken.
  5. Vorm een langwerpige platte plak en leg op de bakplaat.
  6. Bak 25 minuten.
  7. Laat 10 minuten afkoelen en snijd dan met een kartelmes in schuine plakken van 1 cm.
  8. Leg de plakken terug op de bakplaat.
  9. Bak de biscotti 10 min op 150 graden.
  10. Draai ze om en bak nog eens 10 minuten, voel of ze al krokant zijn, zo niet dan leg je ze nog een paar minuten in de oven, pas wel op want ze worden nog harder als ze afkoelen.
  11. Laat afkoelen op de bakplaat.
  12. Smelt de witte chocolade (30 sec. magnetron – roer – 30 sec – roer, tot het gesmolten is).
  13. Doop de biscotti in de chocolade of sprenkel het erover met een lepel/vork.

Geeft 12 biscotti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.