Een hele tijd geleden schreef ik al eens over de heerlijke havermout variant met appelmoes erdoor. Maar ondertussen is hij verder geƫvalueerd en ik moest deze nog betere, nog lekkerdere variant natuurlijk ook met jullie delen!
Appeltaart Havermout deel II
Nodig:
- 5el havermout
- 175ml (soja) melk
- hand rozijnen
- 1/2 tl kaneel
- 1 kleine eetlepel appelstroop
- 5 el appelmoes
- evt. extra suiker
Hoe maak je het:
- Doe de havermout, melk, rozijnen en kaneel in een klein steelpannetje.
- Zet het pannetje op middelvuur en breng aan de kook.
- Als het kookt zet zacht en laat onder af en toe roeren 3-5 minuten koken, totdat het dik is.
- Haal van het vuur en roer de appelstroop erdoor.
- Roer de appelmoes erdoor en geniet!
Geeft 1 porties (maar is makkelijk te verdubbelen)
Lies
hmmmm… appelstroop! zo lekker door pap :)
Lauren
Sinds kort doe ik ook kruiden door de havermout namelijk nootmuskaat en 3-4 kruidnagels: ik doe het al de avond in pan zodat het lekker “marineert”. Niet vergeten de kruidnagels te verwijderen als je eet.
Marike
Jamjamjam! Ziet er goed uit! Om het geheel iets kruidiger te maken kun je er nog wat kruidnagel doorheen doen :). Thnx voor het delen van dit recept!
Liefs
Linda
Erg lekker! Ik had niet genoeg appelmoes in huis voor vijf eetlepels, maar met ongeveer drie is het ook al erg zoet en smakelijk. Heeeel wat anders dan de magnetron-havermout-met-melk die ik normaal gesproken eet…