Trek Peanut and Oat Energy Bar

posted in: Review | 4

Ik vertelde vorige week al over de webshop Pukster, waar ik een aantal producten van kreeg om te reviewen. En ik vertelde vorige week ook al over een kortingscode, dat klinkt goed he ;)

Tot 15 januari krijg je met de code bakparade2012 10% korting op je bestelling bij Pukster. Bijvoorbeeld om deze te kopen!

IMG_7388

Wat?
Trek Peanut and Oat Energy Bar

Waar?
Pukster

Wat kost het?
2,09 per reep van 68 gram

Waarom gekocht?
Gekregen ;)

IMG_7393

IMG_7395

Hoe ziet het er uit?
Een mooie verpakking met op de voorkant een tekening van iemand die aan het trekken (wandelen) is. Op de voorkant een heleboel gezondheids claims; 100% natuurlijke ingrediënten, 11g eiwit, houd de honger weg. Op de achterkant nog meer claims; vegan, geen granen of zuivel en bevat 1 portie groente/fruit. De reep zelf ziet er niet heel smakelijk uit, het is een grote zware bruinige reep.

Ingrediënten
Dadels (38%), Rozijnen (13%), havervlokken, pinda’s (12%), soja crisps (10%) (soja, tapiocazetmeel, zout), pindakaas (7%) (pinda’s, zout), appelsap, maiszetmeel, ginko biloba, ginseng, natuurlijke aroma’s.

Word ik blij van de ingrediënten?
Over het algemeen vind ik de ingrediënten heel goed, heel natuurlijk en heel gezond. Ik word alleen niet heel blij van het appelsap, wat in feite gewoon suiker is en ginko biloba en ginseng doen helemaal niks en vind ik dus geen toegevoegde waarde hebben; dus waarom het erin stoppen?
Cijfer: 8.5

Voedingswaarde per reep
239kcal, 11g eiwit, 33g koolhydraten, 8g vet, 1g verzadigd vet, 5g vezels

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik vind de voedingswaarde op zich best redelijk als je kijkt naar het feit dat het echt een grote reep is. Maar dat maakt het wel iets om niet zomaar tussendoor te eten, want het is redelijk hoog in calorieen. Goed vind ik het feit dat er veel onverzadigde vetzuren in zitten,veel eiwit en veel vezels!
Cijfer: 7,5

Hoe smaak het?
De textuur is zacht, maar door de crispies en nootjes heb je toch een beetje bite. Wat ik heel erg lekker vind. Je proeft heel duidelijk de dadels, maar de smaak van de pinda’s komt er niet echt in door, wat ik heel jammer vind aangezien het als pinda smaak word gepromoot. Maar over het algemeen vind ik de smaak lekker, licht zoet, niet mierzoet.
Cijfer: 7,5

Conclusie
Gezond, goede ingrediënten, redelijk lekker

Eindcijfer: 7,5

4 Responses

 1. Anonymous

  Ik heb ze al een paar keer gegeten, en dan vooral op fiets als extra energie. Ik vindt ze erg lekker. Mooi dat je tot 15 januari 10% korting krijgt top.

 2. Haha wat gek, ik vond de pindasmaak net heel erg overheersend :p

 3. Anonymous

  ook deze gegeten! maar ik vind snoepjes nog lekker die is ook te koop bij pukster! Framboos of kersen, die zijn allebei lekker…

 4. Goοd pоst! We are linking to thiѕ great pοst
  on our ωebsite. Kееp up the grеat ωritіng.
  Also visit my web siteSquirt

Leave a Reply