Foodblogswap April: Makkelijke Italiaanse Tomatensoep

posted in: Soep | 0

Ik geloofde al een beetje in karma, maar nu geloof ik het helemaal. Waarom?
In maart ‘’trok’’ Paul mij voor de foodblogswap en om het zacht uit te drukken, mijn blog
was niet helemaal zijn ding. Ondanks dat maakte hij toch een van mijn favoriete soepjes, de
aubergine-tomaten soep.
Maar je raad al wiens blog ik deze maand trok, juist Paul. En al maakt Paul de lekkerste
dingen op zijn blog, één nadeel in de meeste zit vlees. En wat eet ik niet? Juist! Vlees
Na wat gezoek, kwam ik dan toch terecht op iets waar ik me helemaal in kon vinden.
Want jullie weten dat ik dol ben op soep en dit soepje heeft zeker een plekje in mijn hart veroverd:
lekker, makkelijk en gezond. Wat wil je nog meer?

Makkelijke Italiaanse Tomatensoep

Aangepast van de Geur van Maillard

IMG_2665

Nodig:

  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl suiker
  • 1/2l groentenbouillion
  • doosjes cherrytomaatjes

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal besprenkel
    met een beetje olijfolie, peper en zout en zet 10 minuten in de oven.
  2. Verwarm ondertussen een grote pan met een scheutje olijfolie en bak de ui totdat deze zacht is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  4. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de tomatenpuree, basilicum, suiker en bouillon toe en breng aan de kook.
  6. Laat de soep 20 minuten zachtjes sudderen.
  7. Serveer met de cherrytomaatjes, een lepeltje ricotta en wat Parmezaanse kaas.

Geeft 3 grote porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.