Ik had een pot met kersen gekocht op kersensap en na alle kersen gegeten te hebben stond ik te staren naar een pot kersensap. Zonder natuurlijk om door de gootsteen te spoelen, dus bedacht ik dat het ook erg lekker zou zijn in de pap in plaats van melk.
En oja het is geweldig! Een beetje zoet-zurig en een geweldige kleur waar je ‘s ochtends toch helemaal blij word.
Verder gebruik in dit recept zemelen (gewoon van Zonnatura), waar je ook heel goed pap van kan maken en nog meer vezels bevatten dan havermout (ja het kan echt!)
Tips:
Heb je geen zemelen gebruik dan 60g havermout extra.
Heb je geen kersensap, probeer het eens met ananassap.
Kers Kokos Havermout
Nodig:
60g havermout
30g zemelen
500ml kersensap
2 el kokosrasp
1 el gemalen lijnzaad
Hoe maak je het:
1. Meng alle ingredienten in een afsluitbaar bakje en zet in de koelkast
2. ‘S ochtends als je gaat ontbijten schep je de hoeveelheid die je wilt in een bakje en zet 1 minuut in de magnetron. Voeg dan
het fruit toe dat je wilt en zet nogmaals 1 minuut in de magnetron.
Geeft 2 grote of 3 kleinere porties.
Lot
Ja lekker. Mijn moeder maakt nog wel eens kersenpap, gemaakt van half melk half sap en maïzena voor de verdikking en kersen als ze er zijn.
Kristien
Doe ik al jaren met allerlei restjes van sap uit opgelegd fruit: ananas is lekker fris, perzik is zacht,… Combineren doe ik het dan met allerlei soorten glutenvrije vlokken en ik vind het lekker fris om dan een schep sojayoghurt erdoor te roeren… Ideaal als ontbijt inderdaad: zoals je zegt: je wordt er happy van! (nog happy-er, haha)