Eetdagboek Doris

posted in: Eetdagboek | 6

En we beginnen in het nieuwe jaar weer met een nieuw eetdagboek, super leuk.
Ditmaal van Doris!Wil je ook meedoen? Stuur een mailtje naar [email protected]

Hoi,

Ik ben Doris, een 20 jarige studente Sociaal Juridische Dienstverlening uit Utrecht.
In mijn vrijetijd sta ik graag in de keuken, lekkere dingen te bakken of koken voor mijn omgeving. Inmiddels ben ik er achter dat het voor mezelf heel belangrijk is om genoeg te eten, als ik dat niet doe dan merk ik dat snel aan mijn prestaties. Wel ben ik heel kieskeurig, eten moet namelijk altijd lekker zijn en er ook nog leuk uitzien eigenlijk. Absolute fruitaddict!!
Soms ben ik wel bang dat ik teveel eet maar als ik minder ga eten word ik chagrijnig en futloos!
Ik heb een vrij actieve levensstijl, ben graag van vroeg tot laat bezig!
Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag, ik kan daar zo ultiem van genieten!
Ik woon vlak bij Utrecht samen met mijn kat en Oma.

Woensdag:

Ontbijt:  Muesli met appel, kaneel, lijnzaad, kokos en magere yoghurt

Tussendoor een stuk zelfgemaakte pure chocolade met rozijnen en noten (gemaakt van cacao met kokosvet en dan invriezen) en een elstar appel + een grote mok (0,5 liter) groene thee met citroen

Lunch: op woensdag heb ik college, dan eet ik gewoon op school. Ik ben helemaal gek op speculoos dus ik had 2 volkoren(met zonnebloempitjes) boterhammen met speculoos en 1 krentenboterham met extra belegen kaas en boter bij me. + een kop zwarte koffie

Tussendoor: chocolade cranberrys!

Diner: kalkoen en champignons gebakken met wat sambal. salade van ijsbergsla, tomaat, komkommer, lente-ui en avocado. met een zelfgemaakte dressing. daarbij pomme duches uit de oven

Hard wezen lopen en na het hardlopen twee mandarijnen genomen

Na mijn avondeten eet ik eigenlijk rond een uur of 21/22 nog wel iets omdat ik vrij laat ga slapen dit was vandaag wortel en een tomaat met wat zout

Donderdag:
Donderdag is een rare dag want dan moet ik werken bij Domino’s

Ontbijt: Een kom magere yoghurt met appel, kaneel, kokos en lijnzaad en een geroosterde boterham met boter en extra pure hagelslag + een grote mok (0,5 liter) groene thee met citroen

Tussendoor: stuk bananenbrood (met volkorenmeel gebakken)

Lunch: wederom lunch op school mijn lunch was 2 volkorenboterhammen met kipgrilworst en sambal badjak. En een mini-krentenbol extra pure chocoladepasta (ah excelent)

Diner: mijn diner is raar want ik werk dus bij Domino’s maar houd niet zo van pizza! Mijn Diner bestond deze week uit een portie poffertjes met boter en suiker (het enige dat ik ECHT lekker vind bij domino’s) één margarita pizzapunt en bij thuiskomst nog worteltjes en komkommer.

In de avond nog even gaan borrelen bij een vriendin dus een rood wijntje en wat borrelnootjes op.

Vrijdag:

ontbijt: Kwark met noten, muesli, kaneel en druiven + een glas groene thee met citroen

Tussendoor: een elstar appel en toffee nut latte bij starbucks, magere melk, met slagroom en maar 1 pompje siroop (anders vind ik het echt te zoet!)

Lunch: ½ mueslibartje met kipgrilworst (normaal eet ik een hele zonder beleg maar nu was ik thuis voor ik trek kreeg), krentenboterham met kaas en boter en een stukje kerstbrood met boter en extra pure hagelslag.

Tussendoor hardgelopen (3km samen met mn broertje, die wil opbouwen) daarna 3 mandarijnen en 2 wortels gegeten.

Diner: broodmaaltijd
2 boterhammen met jus en biefstuk (in reepjes) en gebakken champignons!
1 melkbroodje met ovomalt chocopasta

Tussendoor: een grote dikke dadel! Vanavond neem ik nog een tomaat met zout en een appel tot ik ga slapen.

Dat ziet er goed uit Doris en zeker weten niet te veel voor een jonge actieve vrouw. Ik vind het super leuk om te zien dat er ook andere jonge vrouwen zijn die het leuk en belangrijk vinden om goed te eten! Heel veel gezonde dingen met af en toe iets lekkers er tussen door, dat is de manier denk ik :)

6 Responses

 1. Dit klinkt veel beter dan het vorige eetdagboek. Veel realistischer. Het woensdagdiner klinkt erg lekker!
  Ik vind de eetdagboeken erg leuk om te lezen!

 2. Leuk om te lezen wat anderen eten! Ik denk alleen dat Doris een hij is en geen zij, aangezien ze schrijft een studente te zijn en geen student.

 3. Interessant. Ik kom er alleen niet helemaal achter of Doris nu een man of een vrouw is. Ik lees “ik ben een studente” dus dan denk ik aan een vrouw, maar in de reactie er onder staat “jonge actieve man” :)

 4. Oh haha net te laat, ik zie dat het inmiddels wordt aangepast :)

 5. Hahah bedankt ben inderdaad een vrouw!
  Zie dat mn foto’s verloren zijn gegaan die zal ik nog even mailen. Was wat verkeerd gegaan met de mail! :)

  Thanx voor de reactie s

Leave a Reply