Tijdens mijn studietijd at ik vaker samen met vriendinnen en we hadden dan een standaard maaltijd die we altijd aten. Namelijk champignonsoep met krokante balletjes en broodjes met mozzarella uit de oven. Zo lekker, maar echt gezond is het natuurlijk niet om een pakje champignonsoep van een bepaald merk te maken. Dan kan je beter deze heerlijke verse champignonsoep maken met heel veel champignons voor een hele diepe champignon smaak.
En die krokante balletjes vervangen we voor zelfgemaakte croutons
Nodig:
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
400g witte champignons
250g kastanje champignons
150g bloemkool
2 el bloem
100ml plantaardige room
400ml bouillon
Hoe maak je het:
1. Verwarm een pan met een scheut olie en bak de ui en knoflook 2-3 minuten totdat ze zacht zijn.
2. Voeg de champignons toe en bak totdat ze lichtbruin zijn.
3. Schep de helft van de champignons uit de pan en zet apart. Voeg de bloemkool toe en bak mee totdat deze zacht is.
4. Voeg de bloem toe en bak kort aan.
5. Voeg de melk en bouillon toe en pureer met een staafmixer.
6. Voeg de champignons toe en warm nog eens door. Mocht je de soep te dik vinden dan kan je altijd wat extra bouillon toevoegen.
Geeft 2-3 porties,
Elsbet | La Vie Pure
Ik heb zo’n zin in soep, echt al eeuwen geleden!
Vale
hoeveel bloemkool gebruik je hiervoor? staat niet tussen de ingrediënten ;”)