Kruidige Pompoensoep

posted in: Soep | 2

Dat gebeurt niet vaak dat ik ruim vier dagen niet post, maar jullie moeten me vergeven. Ik ben op het moment in heel druk gedeelte
van mijn promotie beland en de puf om te koken is dan toch wel ver te zoeken. Maar over een weekje heb ik maar liefst twee weken kerstvakantie en daar verheug ik me ontzettend op. Tot die tijd probeer ik in het weekend ladingen soep te maken die ik door de week alleen maar even hoeft op te warmen en dan heerlijk met een broodje erbij kan op smikkelen. En wat een toevoeging is deze soep aan mijn repetoire heerlijk kruidig en zoet en met mijn lievelingsgroente pompoen, want wil een mens nog meer :)

 

kruidigepompoensoep2

 

Nodig:

1 kleine pompoen, ontdaan van pitjes en in blokjes
2 kleine uien, in stukjes
1 cm gember, fijngesneden
1 tl kerrie
1/2 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl gemalen komijnzaad
snuf kardemom
4 el gedroogde kokosrasp
500ml bouillon

Hoe maak je het:

1. Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie en bak de ui in 5 minuten glazig.
2. Voeg de gember, kerrie, korianderzaad, komijnzaad en kardemom toe en bak 2 minuten.
3. Voeg de pompoen toe en schep om en bak kort aan.
4. Voeg de kokosrasp en de bouillon toe en kook de soep 15-20 minuten totdat de pompoen zacht is.
5. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel over kommen en garneer met geraspte kokos.

Geeft 3-4 porties

2 Responses

  1. Willem

    Lijkt verdacht veel op mijn soepje van afgelopen maandag.. alleen geen kardamon (en volgens mij ook geen komijn). Ik had e pompoen trouwens een uurtje geroosterd. Scheel ook in schillen. Gewoon even wat bouillon erbij en de staafmixer erop en klaar om er een soep van te maken.

    Ik heb nog 2 bakjes pompoenpuree over in de vriezer, dus dit wordt de volgende poging volgende week of zo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.