Granaatappel Tomaat Salade

posted in: Salade | 0

Ik lees elke maand, net als de helft van alle Nederlanders volgens mij, de Allerhande. Ik laat me inspireren door de foto’s en recepten, maar ik maak er eigenlijk nooit iets uit. Maar deze salade leek me zo lekker dat ik graag een uitzondering maakte. Ik vond met name de combinatie van groenten en fruit heel erg spannend en lekker klinken. Verder gebruikt dit  recept granaatappel, een van de mooiste fruitsoorten die er is, maar ook een waarvan ik eigenlijk niet goed weet wat ik er mee moet (buiten gewoon zo eten natuurlijk).
Maar in deze salade combineert het zoete van de granaatappel en paprika met het heerlijke zoute van de feta en het frisse van munt. Trouwens, je kunt deze salade supergoed een paar dagen in de koelkast bewaren, dus perfect om mee te nemen naar werk.

granaatappelsalade

Nodig:

1 granaatappel
250g cherrytomaatjes
1 gele paprika
50-100g feta
paar blaadjes munt
gekookte gierst, quinoa of amaranth

Hoe maak je het:
1. Maak de granaatappel schoon en haal de pitjes eruit. Doe de granaatappelpitjes in een kom.
2. Snijdt de cherrytomaatjes in vieren en de paprika in blokjes. Doe bij de granaatappelpitjes.
3. Snijdt de feta fijn en roer door de salade.
4. Schep de munt en de granen erdoor. Besprenkel met balsamico crème of je favoriete dressing

Geeft 2 porties

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.