1 Persoons Gezond Koekje in 15 minuten

posted in: Koekjes | 23

Ik lees heel veel verschillende kook en bakblogs, een paar Nederlandse, maar met name Amerikaanse. En ik zie daar altijd de heerlijkste dingen voorbijkomen, met drie grote problemen

 1. De helft van de ingrediënten die ze gebruiken zijn in Nederland niet of nauwelijks te krijgen, peanutbutter chocolate cups? Botterscotch chips? Om er maar een paar te noemen.
 2. Alles word in cups, ounces, sticks en fahrenheit gedaan, nu is dit wel op te lossen met behulp van een setje cups en wat omrekenprogramma’s op internet.
 3. Maar het aller vervelendste? De hoeveelheden! Wat moet ik in hemelsnaam met 40 koekjes, hallo ik woon alleen.

Maar ik heb een oplossing gevonden, ik vond een recept voor een 1 persoonskoek die ook nog eens gezond is :) En die je helemaal naar je eigen wensen kan veranderen!
Ik heb er chocolade in gedaan, maar je kan er in doen wat je wilt: handje rozijnen, nootjes, handje bosbessen.
En nog een pluspunt als je opeens de ernstige behoefte krijgt naar chocolate chip cookies en wie heeft dat nou niet? Het is klaar in 20 minuten!
1persoonskoek

Nodig:

15g volkorenbloem
15g havermout
1/8 tl bakpoeder of baking soda
1/8 tl zout
35g appelmoes
1/2 tl vanille extract
5 druppels stevia
10g gehakte chocolade

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
 2. Meng de bloem, havermout bakpoeder en zout.
 3. Roer de appelmoes, vanille en stevia erdoor totdat het gemengd is.
 4. Vouw de chocolade erdoor.
 5. Schep op het bakpapier en duw een beetje plat.
 6. Bak 15-20 minuten totdat het lichtbruin is en de onderkant droog is.

Geeft 1 grote koek

23 Responses

 1. Emma

  O wat leuk! Ik zat net iets te zoeken op je site om makkelijk en snel te maken dit weekend. Ik kon alleen niet iets vinden waar je dan maar 5 koekjes ofzo van krijgt. Dit is super!
  Overigens ook iets wat ik soms wel mis bij je recepten, hoeveel koekjes je ongeveer uit 1 recept krijgt. Verder echt een super site!
  Groetjes Emma

 2. De Bakparade

  @ Emma,

  Ik probeer het aantal koekjes er wel altijd bij te zetten (staat meestal helemaal onderaan) maar het kan zijn dat dat bij oudere recepten nog niet zo, ik zal er voortaan beter op letten!
  En laat me weten of het is gelukt :) en wat je er van vond
  En leuk dat je de blog zo leuk vind :)

  @ Theressa
  Laat me weten of het gelukt is! En wat je ervan vond natuurlijk ;)

 3. Tine

  Hey!

  Die dingen die je opnoemde, die heb ik ook!

  – Onbekende (veelgebruikte) ingrediënten zoals graham crackers, die peanut butter cups, golden syrup (inmiddels gevonden in AH), light corn syrup, pompoenpuree (in blik!), die butterscotch chips, …

  – Cups, ounces, sticks: inmiddels ben ik grotendeels geholpen door het kopen van cups en ‘spoons’, maar niet elke blogger werkt op dezelfde manier en soms zijn het ounces, sticks en cups door elkaar. En wat is dan 1 teaspoon: een volle of een afgestreken?

  – De hoeveelheden, inderdaad! Meestal halveer ik de ingrediënten van een recept. Waar in godsnaam geraken zij 40-50 koekjes kwijt?!

  Leuk receptje trouwens! Katie van die blog maakt overigens veel 1-persoonsreceptjes! Lekker handig!

 4. Uniflame

  Wat een goed idee :) Ik wil inderdaad nog cups gaan aanschaffen. Toch wel makkelijk. En goede tip in de comments Golden syrup bij de AH. Dat zal ik ook eens halen dan :)

  Ik weet wel waar ik 40 koekjes kwijt kan, maar ik ga ook niet dagelijks vergaderen met de vrijwilligers organisatie ;)

 5. De Bakparade

  @ Angelica,
  Ik heb zo’n setje met standaardeetlepels (gewoon bij de blokker gekocht) en daar zit 1/8 tl bij, het is inderdaad heel weinig, ik gok 2 snufjes?

  groetjes Inge

 6. Marike

  Wat een heerlijk recept! Het is inderdaad heel onhandig die verschillen in maten.

  Ik 1 cup= 250 ml of 125 gram
  1 T= 14 gr
  2 T= 28 gr = 1 Ounce (oz)

  Dit is wat ik erg handig vind om ernaast te houden.
  De Golden syrup had ik nog niet ontdekt bij de AH. Voor pompoenpuree gebruik ik dieprvies pompoen (die ik even in de blender doe) van de AH.
  Deze zomer ga ik naar Amerika! Ik weet wel dat ik wat inkopen ga doen daar ;).

  Liefs,

 7. Anonymous

  Leuk receptje! Kleine waarschuwing; het meisje van deze website is vrij omstreden in de “blog-wereld”, vanwege haar eetstoornis en rare eetgewoonten die ze afwisselend ontkent danwel aanmoedigt. Maakt voor de recepten weinig uit, maar dat je ‘t weet:)

 8. Sara (The Veggie Eco-Life)

  Ziet er lekker uit!
  Ervaar net dezelfde problemen met Engelse/Amerikaanse kookblogs (vooral vegan/veggie ingrediënten zijn hier niet altijd makkelijk of niet te vinden zoals nutritional yeast, tofutti, …).

  Leuk blog trouwens, ik had je link een tijd geleden opgeslaan maar nu pas de tijd om eens rond te kijken :)

 9. Inge

  @ Sara
  Nutritional Yeast kan je in nederland wel krijgen, ik heb het gekocht bij de eco – natuurvoedingswinkel, het heet voedingsgist volgens mij kan je ook wel vegetarische/ vegan roomkaas krijgen (google weet altijd het antwoord ;))

  @ Anoniem
  Ik vind haar er idd wel erg dun uti zien, maar wist niet dat ze zo omstreden was, ik heb nog nooit iets naars gelezen

  @Marike
  Echt super vet dat je naar de VS gaat ik zou echt een moord doen om een keer naar Traders Joe of Wholefood te mogen en ik zou een koffer mee moeten nemen voor al het extra eten wat ik mee terug zou nemen ;)
  Ik had btw vanmiddag in mijn AH gekeken voor pompoen, maar het was uit het assortiment :(

 10. Anonymous

  peanut butter chocolate cups , kun je tegenwoordig op veel plaatsen in Nederland vinden . Ze heten reeses buttercups. ( ook kun je tegenwoordig heel veel Amerikaanse candy online bestellen in Nederland . In Wassenaar verkoopt de c1000 ook erg veel Amerikaanse producten ivm expats . En voor de kokosfans er bestaan ook kokos m&m’s :D

 11. Martine van den Brink

  Via google kwam ik op je blog terecht en zag dit recept. Lijkt me echt super en ga ik zeker proberen. Ik ga het wel met minder zout proberen, want ik heb een natriumbeperkt dieet. Misschien wat droge gist gebruiken en even laten rijzen… Experimenteren, leuk!

 12. Anonymous

  ik heb hem gisteren gemaakt met chocolate chips, leek me geweldig, maar ik vond hem niet lekker, er miste iets voor mij…..ga nu de andere havermout koekjes op de site proberen! want wel een geweldige site!!veel om uit te proberen, maar deze was het helaas niet voor mij

 13. Marjon

  Ik heb het recept dit afgelopen weekend uitgeprobeerd. De ingredienten heb ik x 4 gedaan. De appelmoes vervangen door perenmoes (ik had heel veel peren liggen). Ik heb als zoetmiddel stevia gebruikt en als extraatje gehakte peccanoten. Heerlijke koekjes! We hebben er niet lang mee gedaan, de volgende dag waren ze op!

 14. Emily van Kampen

  Zo handig dit! Ik ben ook alleen en soms wil je gewoon iets bakken zonder dat je daarna een week lang koekjes of cake moet eten. Meestal ga ik het dan maar overal uitdelen, maar een eenpersoons recept is dan ook wel eens fijn.

 15. Wilmke

  Ha ha tof! Heb afgelopen week ongeveer hetzelfde recept online gezet; ontbijtkoekjes ;) we dachten dus hetzelfde! :)
  X Wilmke

 16. Athalon1951

  Leuk receptje! Kleine waarschuwing; het meisje van deze website is vrij omstreden in de “blog-wereld”, vanwege haar eetstoornis en rare eetgewoonten

  Sorry hoor, maar ieder zijn meug en dit soort gelul kan ik erg slecht tegen, het gaat om de recepten meer niet. als je over omstreden gaat lullen, daar zitten er honderden van in Den Haag, die ik niet eens op mijn blog zou willen zien en ze een levenslange ban zou geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.