Quinoa Banaan Pannenkoeken

posted in: Ontbijt | 0

IMG_8695

Laten we de week beginnen met een lekker ontbijtje dat ook nog eens heel erg gezond is.
Want de maandag zet toch altijd een beetje de toon voor de rest van de week.

Dus ik zorg er altijd voor dat ik op maandag een goed ontbijt en goede lunch heb, dat ik uitgerust ben (dus op zondag vroeg naar bed) en dat ik sport. Want ik merk dat als ik dit op maandag doe de rest van de week ook beter gaat.

En zo’n goed begin van de week hoeft helemaal niet saai te zijn, als je op zondag even de tijd neemt om deze heerlijke pannenkoeken te bakken dan kun je ze op maandag in 1 minuutje in de magnetron opwarmen en je dag blij en gezond beginnen.

 

quinoa banaan pannenkoeken1

Nodig:

125g gekookte quinoa
40g havermout
1 banaan
2 el lijnzaad
100ml sojamelk
1 appel
1 el jam

Hoe maak je het:

1. Prak de banaan fijn en roer het lijnzaad en sojamelk erdoor. Laat 5 minuten staan.
2. Roer de havermout en quinoa erdoor.
3. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olie op middelhoog vuur.
4. Schep een grote eetlepel beslag in de pan en bak 3-4 minuten totdat de onderkant lichtbruin is, draai voorzichtig om en bak nogmaals 1-2 minuten totdat de andere kant lichtbruin is. Herhaal met de rest van het beslag.
5. Snijd ondertussen de appel in stukjes.
6. Verwarm een kleine koekenpan en bak de appel 2 minuten totdat deze zacht begint te worden. Voeg de jam toe en bak nogmaals 1 minuut.
Serveer de pannenkoeken met de appel.
Je kan de pannenkoeken ook goed de dag erna opwarmen.

Geeft genoeg voor 2 personen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.