Spelt Zoete Aardappel Granola

posted in: Ontbijt | 2

Je zou zeggen dat ik geen gekke manieren kan verzinnen om zoete aardappel in te verwerken, maar (helaas of gelukkig) ik blijf manieren verzinnen :)
Dit maal verwerk ik de zoete aardappel in zoals ze in het Engels zo mooi zeggen granola of in gewoon Nederland knapperige muesli.
Omdat ik nog een heel veel speltvlokken uit Duitsland had staan, besloot ik ditmaal granola met speltvlokken te maken, want het is altijd leuk om eens wat anders te proberen. En hoewel ik niet perse denk dat spelt heel veel gezonder is, denk ik dat het wel goed is om te variƫren, dus spelt granola ;)

zoete aardappel granola

Nodig:

120g spelvlokken (ik haal het altijd in Duitsland, maar Body en Fit heeft het ook)
120g havermout
130g zoete aardappelpuree
2 el kokosolie
75g dadels, geweekt
1/2 tl zout
1 tl koekkruiden
50g pompoenpitten
25g goji bessen

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Pureer de zoete aardappelpuree, kokosolie en dadels tot een gladde massa.
3. Meng in een grote kom de speltvlokken, havermout en koekkruiden.
4. Schep het zoete aardappelpuree mengsel door de droge ingrediƫnten.
5. Schep het mengsel op de bakplaat.
6. Zet in de oven en roer na 10 minuten om, herhaal dit na weer 10 minuten en haal het naar 30 minuten uit de oven.
7. Laat afkoelen en schep dan de pompoenpitten en goji bessen erdoor.

2 Responses

  1. Leuk recept! Ik ga binnenkort maar eens wat nieuwe granola’s van je site uitproberen!

    In de supermarkten kan je ook makkelijk spelt halen.
    Nu zelfs in AH huismerk! http://www.ah.nl/producten/product/wi368012/ah-vezelrijke-speltmout-vlokken
    (wellicht niet biologisch, maar wel een stuk minder prijzig ;))

Leave a Reply