Vegetarische ‘’Gehakt’’ Balletjes

posted in: Hoofdgerecht | 3

Een van de dingen die ik wel eens mis als vegetariër, is een heerlijke sappige gehaktbal. Dus toen ik een recept vond voor vegetarische gehaktballetjes
en ze waren ook nog eens gemaakt met TVP, waar ik nog een enorme zak van had, wist ik zeker dat ik deze moest maken.
Ze waren niet zo sappig als gewone gehaktballetjes, maar op een broodje met wat gebakken ui en ketchup zeker heerlijk, ook de versie met tomaten
groente saus en pasta was zeer geslaagd.  Het is echt een recept dat op heel veel verschillende manieren gebruikt kan worden, het is een echte goede
toevoeging aan je vegetarische repertoire.

Tips:

Vegetarische ‘’Gehakt’’ Balletjes

IMG_0773

Nodig:

  • 30g TVP
  • 120ml kokend water
  • 1 tl maïzena
  • 2 el havermout
  • 1/2 tl uienpoeder of 1/4 ui fijngehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bloem (ik gebruikte hennep en volkoren)
  • 1 el ketchup of BBQ saus
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed bakplaat met bakpapier.
  2. Giet het kokende water op de TVP en laat staan totdat al het vocht opgenomen is.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer.
  4. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
  5. Vorm balletjes ter grootte van eetlepel dit gaat het beste door het deeg goed samen te knijpen.
  6. Bak de balletjes 25-30 minuten, draai ze halverwege één keer om.

Geeft 10-15 balletjes, genoeg voor twee personen.

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.