Food Blog Swap: Gezondere Bosvruchten Tiramisu

posted in: Desserts | 0

Het is weer tijd voor de Foodblog Swap!
Het idee? Je krijgt de naam van een andere blog en je maakt een van de recepten.
Ik probeer me altijd te laten inspireren door de recepten op de andere blog en mijn eigen draai er aan te geven.
Dit keer kreeg ik de blog van Kookmeisje. Ik tikte het adres in in mijn balk en toen kwam ik op een prachtige site terecht. Ik ben zo jaloers op de prachtige foto’s, de heerlijke recepten, in een woord geweldig!
Ik liet me inspireren door het recept van Vanillekwark met een saus van rood fruit en frambozentiramisu, maar maakt het iets gezonder door de mascarpone vervangen door een mengsel van silken tofu en kwark.
Erg lekker, stukken gezonder en zeker de moeite waard!
En neem zeker een kijkje op Kookmeisje, voor prachtige foto’s en heerlijke recepten.

Gezondere Bosvruchten Tiramisu

Nodig:

  • 250g (silken) tofu
  • 150g vanille kwark
  • 50g poedersuiker
  • 250g gemengde bosvruchten
  • 2 el bosvruchtenjam
  • 10-12 lange vingers
Hoe maak je het:
  1. Pureer de tofu, kwark en poedersuiker tot het helemaal glad is. Zet minimaal 1h in de koelkast.
  2. Meng de bosvruchten met de bosvruchten jam.
  3. Neem mooie glazen of een kleine schaal.
  4. Bedek de bodem met lange vingers, verdeel hier een laagje fruit over en dan ”mascarpone”.
  5. Ga zo door totdat het glas vol is, of het mengsel op is!
  6. Bestrooi met cacao. Laat 30 minuten in de koelkast staan om de smaken in te laten trekken.
Genoeg voor 3-4 portiesĀ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.