Zoete geroosterde kikkererwten

posted in: Snacks | 0

Dit recept verscheen al eerder online, maar nu met betere foto’s :)

Ik heb een tijdje gelegen op deze blog geschreven over geroosterde kikkererwten en dat is wel een succes. Volgens Google Analytical (een programma om bij te houden wie je blog bezoekt, welke pagina’s en via welke zoektermen) is de meest gebruikte zoekterm waarna mensen op mijn blog terechtkwamen ‘gerooste kikkererwten’, dat zette me aan het denken over geroosterde kikkererwten. En dat bracht me weer op het idee om ze een keer zoet te maken in plaats van hartig, dus vandaar…

Je kan er overigens ook nog andere lekkere dingen mee maken:
Geroosterde kikkererwt, pinda, rozijn rotsjes.

Zoete geroosterde kikkererwten

Nodig:

  • 200g gekookte kikkererwten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el suiker
  • 1,5 tl koek of speculaaskruiden

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bodem van een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de suiker, koekkruiden en vanille suiker.
  3. Schep de kikkererwten erdoor.
  4. Schep op het bakplaat en bak 30-40 minuten, roer ondertussen een paar keer door.
  5. Laat afkoelen in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.