Jaymz Kruisbes, zwarte bes en passievrucht

posted in: Review | 2

Wat?
Jaymz Kruisbes, zwarte bes en passievrucht

Waar?
Hoogvliet

Wat kost het?
1,69 voor pot van 340gram

Waarom gekocht?
Ik zag de pot staan en vond de combinatie kruisbes, zwarte bes en passievrucht heel erg lekker en interessant klinken. Verder trok de ‘’minder suiker, meer fruit’’ tekst op de voorkant ook wel.

IMG_6623

IMG_6628

Hoe ziet het er uit?
Glazen pot, met hele mooie vorm, voor de rest geen bijzonderheden. De jam zelf is heel mooi donker paars met héél veel stukjes fruit.

Ingrediënten
Fruit 50% (18% zwarte bessen, 18% kruisbessen, 14% passievruchten), glucose-fructosestroop, suiker, geleermiddel: pectine, conserveermiddel: kaliumsorbaat.

Word ik blij van de ingrediënten?
Het eerste wat me heel erg opvalt, is het feit dat er veel passievrucht in zit. Meestal als iets passievrucht zou moeten bevatten, dan bevat het 1% aangezien passievrucht erg duur is. Maar hier is het bijna evenveel als de andere 2, duidelijk goedkopere, vruchten. Verder zijn de ingrediënten redelijk standaard te noemen voor jam, je vind ze in elke jam.
Cijfer: 8

Voedingswaarde
Per 100 gram:
180kcal, 0.2g eiwit, 43g koolhydraten, 0.2g vet

Word ik blij van de voedingswaarde?
De voedingswaarde zijn erg goed, als je kijkt naar de calorieen. 180kcal per 100 gram, dat is voor een broodbeleg helemaal niet slecht als je het vergelijkt met bijvoorbeeld chocopasta (500+kcal). Dit geld ook voor het vetpercentage. Maar dan het suikergehalte. Jaymz mag op de voorkant zetten dat het minder suiker en meer fruit bevat, maar als ik het vergelijk met Hero Jam deze heeft ook 50g vruchten per 100gram product. Dus het mindere suiker komt eerder uit het feit dat minder zoete vruchten zijn gebruikt, dan dat er minder suiker aan toegevoegd is –> marketingtrucje!
Cijfer: 7,5

Hoe smaak het?
De jam proeft licht zurige, lang niet zo zoet als normale jam. Verder proef je echte stukjes fruit en de pitjes van het fruit, wat ik persoonlijk heel erg lekker vind. Verder proeft de jam ook heel erg fruitig, met als enige minpuntje dat je de fruitsoorten niet afzonderlijk proeft. 
Cijfer: 8

Conclusie
Lekker, gezond, maar niet bijzonder genoeg om de hoge prijs te verantwoorden!

Eindcijfer: 7

Wat willen jullie dat ik review?
Van wat wil je weten of het gezond/lekker is?


 

 

2 Responses

  1. Hoihoi, verkopen ze het ook bij andere winkels of weet je dat niet? Ziet er lekker uit en smaakt kennelijk niet zo zoet wat ik persoonlijk veel lekkerder vind.

  2. Die appel-vanille-kaneel smaak van dit merk jam is zoooo lekker!

    Deze smaak lijkt mij dan weer niet lekker, want ik vind zwarte bessen en kruisbessen totaal niet lekker en passievrucht ook niet echt.

Leave a Reply