Review Dinsdag – Bio Snack Vijgen

posted in: Review | 2

Wat?

Eco Biscuit, Bio Snack in de smaak Vijgen
(Ook in heel veel andere smaken te krijgen bij de Groene Weegschaal)

Waar?
Biologische winkel

Wat kost het?
0,65 voor één koek van 55gram

Waarom gekocht?
Ik was op zoek naar een nieuw lekker tussendoortje in de biologische winkel en ik zag deze koek liggen. Hij zag er erg lekker uit en ik vind vijg heel erg lekker.

IMG_6821IMG_6824

 

IMG_6825

Hoe ziet het er uit?
De verpakking is heel erg simpel doorzichtig met op de voorkant een plaatje van een vijg en een heleboel keurmerken op de voorkant zo is het biologisch volgens de Europese Unie, maar ook in België en het is zelfs ‘vegan’.
De koek zelf ziet er uit als een groot uitgevallen Liga, mét stukjes granen, sesamzaad en gedroogd fruit.

Ingrediënten
Voltarwemeel, muesli 19,9% (rozijnen, 3 granen vlokken, hazelnoten, sesam), vijgenpasta 11,6%, maisstroop, appelstroop, plantaardige oliën en vetten (palm, zonnebloem), agavestroop, tarwestroop, sojabloem, maiszetmeel, rijsmiddel (natrium- en ammoniumbicarbonaat), sojamelk, speculaaskruiden, zeezout.

Word ik blij van de ingrediënten?
Wat me als eerste opvalt aan de ingrediënten is dat er voltarwemeel is en niet volkoren. Volkoren is een beschermd naam, dus als iets staat als veelkoren of voltarwe dan begin ik te twijfelen.Voor de rest klinken de ingrediënten redelijk normaal en heb ik er niet echt problemen mee. Zeker als ik het vergelijk met de ingrediënten van een Liga Evergreen:

Granen 52 % (waarvan volkorenhavermeel 37%, volkorentarwemeel 14%, tarwebloem 49%), vruchtenvulling 27 % (waarvan rozijnen 48,5 %, krenten 48,5 %, rijstbloem), suiker, plantaardige olie (koolzaad), glucosestroop, calciumcarbonaat, rijsmiddel (ammoniumwaterstofcarbonaat), zout, erwteneiwit, emulgator (sojalecithine), vanillearoma, ijzer, vitamine B6.

Verder vind ik het ook erg goed dat er best veel vijg in zit, wat ik wel een compliment waard vind.
Cijfer: 8

Voedingswaarde
Per 100 gram:
444kcal, 8.3g eiwit, 67.5g koolhydraten, 15.6g vet

Per stuk:
244kcal, 4.6g eiwit, 37.1g koolhydraten, 8.6g vet

Word ik blij van de voedingswaarde?
Tja het is redelijk hoog in kcal voor een koek die je redelijk snel op hebt. Verder zitten er ook veel koolhydraten in, die hoogstwaarschijnlijk met name uit de toegevoegde stropen komen en dus toegevoegde suikers zijn. En er zit ook redelijk wat vet in, waarvan ik helaas ook niet kan zeggen of het verzadigd is of onverzadigd (mogelijk van de hazelnoten). Ik vind het dus moeilijk om iets over deze repen te zeggen…
Cijfer: 6,0

Hoe smaak het?
De koek heeft qua smaak net als qua uiterlijk inderdaad wel iets weg van een liga, alleen krokanter. Het is een licht zoete en lichte krokante reep. Opmerkelijk is wel dat je echt stukjes graan (muesli) en sesamzaad proeft, wat ik erg lekker vind. Ook proef je echt de vijgsmaak, wat ik ook erg lekker vind. Overall vind ik deze koek dan ook erg lekker.
Cijfer: 7,5

Conclusie
Voedingswaarde onduidelijk, goede ingrediënten, lekkere smaak, relatief duur –> even veel plussen als minnen.

Eindcijfer: 7

2 Responses

  1. Wat een heerlijk, grondige product review! Ik ben vooral onder de indruk van de vergelijking met de Ligakoek. Dan zie ik toch wel wat de meerwaarde van biologisch is: in de ligakoek zitten echt veel meer ‘vage’ stoffen zeg!

  2. Hmm..als ik eerlijk moet zijn, ziet qua toegevoegde suiker di liga er nog steeds beter uit, ja is geraffineerdere suiker, maar stroop is suiker, en hij is niet van volkorenmeel..hmm erg lastig, zoek een goede koek voor mijn man.Hem beetje overtuig, ideetjes?

Leave a Reply