Zoete Aardappel Gebakken Havermout

posted in: Ontbijt, vegan | 9

Ik ben dol op havermout als ontbijt, maar altijd maar havermoutpap met kaneel en appel erdoor word ook een beetje saai. Dus toen ik het concept van gebakken havermout tegenkwam was ik geïntrigeerd, je maakt in feite havermout in de oven in plaats van op het gasfornuis, dat is interessant. En als ik iets interessant vind dan moet ik het proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan.
En wat ben ik blij dat ik het heb gemaakt, want wat is dit lekker! Het is een soort combi tussen pap en cake, het is echt een feest ontbijt. En het feit dat ik nu al 2 andere varianten heb bedacht (die komen nog) en het deze week al 3x heb gegeten, zouden ook moeten pleiten voor het feit dat het écht heel erg lekker is.

Zoete Aardappel Gebakken Havermout
Aangepast van Healthy Food for Living

IMG_7551

Nodig:

 • 30g havermoutvlokken
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/4 tl bakpoeder
 • 80ml (soja) melk
 • 80g zoete aardappelpuree
 • 1 tl lijnzaad
 • 1/4 tl (vanille) stevia

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Meng de havermout, kaneel, bakpoeder en lijnzaad in een klein kommetje.
 3. Meng de melk, zoete aardappelpuree en stevia in een klein kommetje.
 4. Roer beide door elkaar en giet in een kleine ovenschaal of bakje dat in de oven kan.
 5. Bak 20 minuten totdat het lichtbruin en een beetje gerezen is.

Geeft 1 portie

9 Responses

 1. Lies

  Oeh dat lijkt me lekker als ontbijt! Vooral als het een beetje naar cake smaakt zal ik het vast lekker vinden! Bedankt voor dit recept ;)

  Die zoet aardappelpuree is zeker die van dat filmpje uit de vorige post?(heb filmpje verder niet bekeken namelijk)

  Heb trouwens nog nooit zoete aardappel op.. kan je dat alleen bij de Toko kopen?

  • De Bakparade

   Zoete aardappel puree is inderdaad uit dat filmpje, is echt super makkelijk om te maken.
   Zoete aardappel kun je inderdaad kopen bij Toko maar ook bij Albert Heijn XL, groentezaken en ”Turkse winkels”

  • Lies

   Had het filmpje nu wel bekeken, haha. Zag er inderdaad makkelijk uit ;-)
   Doe jij er ook zoveel water bij als dat die man doet? Want vroeg me af of dat wel moest aangezien hij er echt een babymoes van maakt.
   En op zich Toko’s genoeg in Amsterdam, en zit hier ook een Turkse winkel… weet ik nog eerder te vinden dan een AH XL, dus moet te vinden zijn. Dankje!

  • De Bakparade

   Ik heb er blijkbaar over heen gekeken dat hij er water bij doet. Ik doe alleen een heel klein scheutje melk/water om het fijnstampen wat makkelijker te maken. Je wilt een redelijke dikke puree krijgen

 2. Lies

  Alleen jammer dat het zo lang in de oven moet en dan nog heel die puree maken… daar heb ik ‘s ochtends geen tijd voor hoor met ontbijt maken (is altijd haasten;)

  • De Bakparade

   Hi Lies,

   Die puree maken is echt niet veel werk hoor, je bent er misschien 10 minuten mee bezig. Ik maak gewoon 3 zoete aardappelen in 1x klaar en dan doe ik het in een bakje in de koelkast (als ik het snel gebruik) of diepvries.
   Je kan ook alle droge ingredienten en natte (apart!) alvast mengen, dan roer je het s ochtends voordat je gaat aankleden/douchen door elkaar zet het in de oven en dan is het klaar als jij klaar bent.
   Of je houdt het gewoon voor de weekenden!
   Ik ga nog eens nadenken over een makkelijkere magnetron versie…

  • Lies

   Dan maak ik die puree gewoon de avond van te voren!
   En een magnetron heb ik toch niet, haha.. dus ik zal het sowieso met de oven moeten doen :P

 3. Ezzie

  Dat ziet er goed uit, die ga ik als Havermoutfan zeker proberen! Ik vind havermoutpap altijd lekker met geraspte appel, kaneel, handje rozijnen, eetlepel zadenmix en als je zin hebt in chocolade een lepeltje rauwe cacaopoeder erdoor heel lekker :-) groetjes Esther

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.