Ik heb al vaker graham crackers gemaakt en hoewel het eigenlijk hele saaie koekjes zijn, zijn het toch mijn favoriete koekjes, omdat ze krokant zijn. En ik ben dol op krokante en harde koekjes.
Combineer de passie voor Graham Crackers met mijn nieuwe interesse om te experimenteren met allerlei ‘vreemde’ granen en dan krijg je deze boekweit graham crackers.
En weet je wat het mooie is van het gebruiken van boekweit? De koekjes zijn niet alleen vegan, maar ook glutenvrij! En ook voor niet glutenvrije personen is boekweit heel goed; heel veel vezels, eiwitten, magnesium en mangaan.
Graham Crackers
Pindakaas Graham Crackers
Glutenvrije Boekweit Graham Crackers
Aangepast van Sketch Free Vegan Eating
Nodig:
- 120g boekweitbloem
- 1/2 tl baking soda (of bakpoeder)
- 1/2 tl kaneel
- snuf zout
- 40g appelmoes
- 75g lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 tl vanille extract
- 1 el water
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Meng de appelmoes, suiker en vanille extract in een klein kommetje.
- Meng de bloem, soda, kaneel en zout in een grote kom.
- Roer het appelmoesmengsel erdoor en roer goed. Voeg nu 1 el water toe en roer zodat het een stevig deeg wordt. Blijft het droog, voeg dan een extra eetlepel water toe, maar pas goed op, want het deeg word heel snel té nat, maar dat los je dan weer op door wat extra bloem toe te voegen.
- Verpak in deeg plastic en leg minimaal 1/2h in de koelkast.
- Leg een stuk bakpapier op de tafel, daarop het deeg en daarop een stuk plasticfolie en rol het deeg uit tot ongeveer 5mm dik.
- Kerf vierkanten in het deeg en leg op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bak de graham crackers 25 minuten totdat ze mooi lichtbruin en stevig zijn.
- Laat afkoelen op de bakplaat (ze worden dan nog krokanter).
Geeft 12 stuks
Willemijn
hmmm, die zien er lekker uit! Heb je nog tips om ze suikervrij te maken? Dan ga ik ze zeker uitproberen :)
De Bakparade
Ik zeg zoetstof das het makkelijkst, anders kun je het proberen met stevia of honing…
Anonymous
Bedankt voor het recept, dit ga ik uitproberen!
Ik eet glutenvrij en zoveel mogelijk vegan. Lekkere en tegelijk knapperige koekjes is me tot nu toe niet gelukt.
Groetjes, VeggieMo
De Bakparade
Als je ze echt knapperig wil zou ik ze wat langer bakken en de 1e 2 dagen opeten dan zijn ze echt super knapperig :)
Anonymous
Wat een super blog!
Deze crackers zien er heerlijk uit en ik wil ze ook uitproberen! Ik hou namelijk van krokante koekjes.
Kan ik de boekweit door volkorenmeel vervangen?
Alvast bedankt!
Groetjes!
De Bakparade
Dankjewel :)
Dat kan, ik zou dan wel het water weglaten (boekweit neemt heel veel water op) en ik heb ook een gewoon graham crackers –> kijk even bij recepten
Anonymous
Als je de suiker vervangt door bv stevia heeft dat dan geen gevolgen voor de krokante structuur?