Review: Muesli Crunch Knäckebröd

posted in: Review | 3

Weer eens een review, maar mijn inspiratie is een beetje op, iemand nog leuke producten die in Nederland verkrijgbaar zijn?

Wat?
AH Muesli Crunch Knäckebröd

Waar?
AH

Wat kost het?
1,49 voor 200 gram (maar deze week in de aanbieding!)

Waarom gekocht?
Het was een tip van een lezer en ik vond het lekker klinken.

Hoe ziet het er uit?
K
artonnen doos met vrolijk paarse/blauwe kleuren. Vol met kreten die het gezond doen lijken: ‘’volkoren roggemeel’’  ‘’volkoren havermout’’ ‘’’gezondere keuze’’ én het gezonde keuze logo!
De crackers zelf zijn relatief klein, met op de bovenkant allerlei zaden en je ziet stukjes gedroogd fruit zitten.

IMG_8337

IMG_8339

IMG_8343

Ingrediënten

IMG_8340

Word ik blij van de ingrediënten?
Ja ik word hier heel erg blij, wat een goede en gezonde ingrediënten! Ik herken ze allemaal, het is geen ellelange lijst, echt geweldig! En alleen maar volkoren granen, echt super goed. Enige minpuntje? De suiker die erin zit, voor mij hoeft er geen suiker in crackers zitten. En er zit ook redelijk veel in (tussen 5 en 13%).
Cijfer: 9

Voedingswaarde

IMG_8342

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik heb voor de vergelijk even de waarde van gewoon normaal volkoren crackers van Wasa erbij gepakt:

image
Je ziet dat er wat verschil tussen zit. De AH crackers zijn iets hoger in kcal en stukken hoger in suiker en vetten. Nu komt dat natuurlijk door de pompoenpitten en zonnebloempitten voor het vet en het suiker gehalte is verhoogd door de krenten en toegevoegde suiker. Maar in totaal word ik best blij van deze voedingswaarde, veel vezels, weinig verzadigd vet, veel gezond vet, geen toegevoegd zout. Minpunt? De suiker, AH als je die verlaagt dan ben ik helemaal blij ;)
Cijfer: 8.0

Hoe smaak het?
Ik vond het idee van mueslicracker heel lekker en ging meteen denken aan combinaties: met jam, stroop of kaas. Maar ik vond dat ik het eerst zo moest proeven. Dus ik nam een hapje en het eerste dat opvalt is de licht zoete smaak omdat ik meteen in een rozijn bijt. Verder proef je ook de ‘aardachtige’’ (op een goede manier) smaak van de zonnebloempitten en pompoenpitten. En natuurlijk de heerlijke krokante smaak van crackers! Ik ben echt fan van deze crackers, zijn net zo lekker als normale crackers (waar ik al dol op ben), maar met het extra lekkere van de zaden en gedroogd fruit!
Cijfer: 8,5

Conclusie
Lekker en gezond, wat wil je nog meer (nouja iets minder suiker ;))

Eindcijfer: 9.0

3 Responses

 1. Anonymous

  Deze zijn inderdaad erg lekker, alleen jammer van de suiker. De crackers met pompoenpitten of die met zonnepitten zijn ook erg lekker, zitten ook in dezelfde soort doosjes bij AH..
  groetjes Loes

 2. Zonde van de honing, als die er niet in zat zou ik ze zeker willen proberen (ondanks de suiker).

 3. Anonymous

  Op zich zijn toegevoegde suikers (monosachariden en disachariden) tot gevolg dat je bloedsuiker te snel stijgt en daalt waardoor je suikerverslaving in de hand werkt. Verder ben je geneigd meer te eten omdat het zoeter smaalt. Verder zorgen die suikers ervoor dat je je minder snel verzadigd voelt waardoor je geneigd bent er nog meer van te eten.
  Het WHO raadt aan niet meer dan 10% van je energiebehoefte te halen uit suikers (monosachariden en disachariden).

Leave a Reply