Review: Goeie Grutten Limburgse Bosbes

posted in: Review | 5

Wat?
Goeie Grutten Limburgse Bosbes

Waar?
Albert Heijn

Wat kost het?
2,99 euro voor 350 gram

Waarom gekocht?
Je kon het gratis uitproberen, maar ik wou het al eerder uitproberen, omdat ik het altijd interessant vind als er een nieuw cruesli merk op de markt komt.

IMG_9519IMG_9523

IMG_9525

Hoe ziet het er uit?
Een kartonnen doos met op de voorkant heel veel opmerkingen (waarvan een soort ‘’gezondheid idee’’ moet uitstralen denk ik). Ik vind vooral de ovengebakken quote geniaal, hoe wil je cruesli anders maken? Frituren? Nee natuurlijk niet! Cruesli wordt altijd in de oven gemaakt.
Op de achterkant allerlei verhalen over waarom het verantwoord is, waar de bosbessen vandaan komen en wat grutten zijn. Verder staat er op de doos ook precies waar bepaalde ingrediënten vandaan komen, bijvoorbeeld de tarwe komt van de Commandeursmolen in Mechelen.
De cruesli zelf ziet er gewoon uit als cruesli met een zeer beperkt aantal bosbessen.

Ingrediënten

IMG_9522

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik word best blij van deze ingrediënten, geen rare of onnatuurlijke dingen. Ik vind het alleen jammer dat er maar 4% bosbessen in zit. Ik snap niet dat je iets bosbessen mag noemen als er zo weinig bosbessen in zit.

Cijfer: 8

Voedingswaarde per 100g:
IMG_9521

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik heb ter vergelijking even de voedingswaarde van Quaker Rozijn-Appel erbij gepakt. Dan zie je wel een aantal opvallende verschillen; de kcal zijn ongeveer hetzelfde (410 vs. 440 kcal), maar het aantal suikers is in deze variant véél lager (13g vs. 26g) en tenslotte Quaker bevat veel minder verzadigd vet (1,4 in Quaker 7,1 in GG) . Wat kan ik hieruit afleiden? Heel makkelijk bij Quaker gebruiken ze meer suiker om de cruesli krokant te maken, bij Goede Grutten gebruiken ze meer olie. En dan kan je je afvragen wat beter is… Maar het blijft Cruesli, dus het blijft relatief ongezond; laten we het als zondags ontbijt houden ;)
Cijfer: 6

Hoe smaak het?
Ten eerste, de structuur die natuurlijk het belangrijkst is voor cruesli. De textuur is heel hard, maar niet echt krokant; nu houd ik heel erg van harde cruesli, maar ik weet ook dat heel veel mensen dat niks vinden. De cruesli smaakt niet heel erg zoet, maar je proeft wel een beetje bosbessen smaak (dat zullen wel de aroma’s bij de ingrediënten zijn). Maar het aantal échte gedroogde bosbessen zijn helaas op één hand te tellen.

Cijfer: 7,0

Conclusie
Ik snap de toegevoegde waarde van deze cruesli niet echt; het is héél duur, niet specifiek duur of lekker. Als je heel erg zoekt naar iets met lokale ingrediënten, dan zou ik naar je plaatselijk molen gaan en daar iets uitzoeken.

Cijfer: 6

5 Responses

 1. Fay

  Ik wou dit sowiezo al niet kopen, ik maak zelf wel cruesli haha!

  En ik wilde ook nog eventjes iets vragen, had jij niet een kMix keukenmachine? Ik ga er namelijk waarschijnlijk een kopen. Vind jij hem fijn? Zou je er misschien een review over willen schrijven? Dat zou ik echt heel fijn vinden!

 2. Sonyanijntje

  Wat een goed product om te reviewen! Ik had ook gezien dat je hem gratis kon uitproberen, dat zijn de ideale dingen om dan uit te testen natuurlijk!

 3. Anonymous

  en dat aroma … is dat natuurlijk of synthetisch? groetjes Margriet

 4. Ilse

  Leuk dat je ons product uitgeprobeerd hebt en een oordeel er over geeft. Mocht je nog meer informatie nodig hebben, laat het maar weten.
  Met vriendelijke grutten,
  Mariet en Ilse

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.