1001 Dingen Zoet Aardappel Brood

posted in: Brood | 9

Je weet inmiddels wel dat ik dol ben op zoete aardappel(puree) en er al een heleboel dingen mee heb gemaakt.  Maar tot mijn shock nog geen zoet brood, dus dat moest er toch een keer van komen, want ik ben dol op zoete, snelle broden.
En toen vond ik een recept voor een zoete aardappelbrood dat je ook nog eens de mogelijkheid geeft om het helemaal te personaliseren, toen sloeg mijn hart toch wel een slag over. Want als ik ergens dol op ben is het toch wel recepten aanpassen, zodat ze helemaal Inge zijn :)
En wat houdt dan in bij dit recept? De toevoeging van de supergezonde chia zaadjes (wees gerust als je die niet hebt, je kan ook lijnzaad gebruiken!) en rozijnen (die zich op een of andere manier een weg banen in héél veel van mijn recepten).
Maar houd je niet van rozijnen of zijn chia zaadjes je iets te gek? Gooi er een handje nootjes of chocolade of gedroogde kersen of gummi beertjes in! Je mag het zo gek maken als je wilt, zolang je maar niet over de 1001 ingrediënten gaat ;)

1001 Dingen Zoet Aardappel Brood

Aangepast van Flour Child

1001 Dingen zoete aardappelbrood

Nodig:

 • 45g boekweitbloem
 • 30g bloem
 • 75g muesli
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1/4 tl baking soda
 • 1/8 tl zout
 • 1/2 tl kaneel
 • 160g appelmoes
 • 60ml yoghurt
 • 50g lichtbruine basterdsuiker
 • 1 1/2 tl chia zaadjes + 1 1/2 el heet water
 • 120g zoete aardappelpuree
 • grote hand rozijnen
 • 2 el chia zaadjes

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 2. Meng de boekweitbloem, bloem, muesli, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel in een grote kom.
 3. Meng in een andere kom de appelmoes, yoghurt, basterdsuiker en chia zaad-water mengsel. Roer vervolgens de zoete aardappelpuree erdoor.
 4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
 5. Schep de rozijnen en chia zaadjes door het mengsel en giet in de cakevorm.
 6. Bak 40-45 minuten totdat het brood lichtbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 8 plakken

9 Responses

 1. Annelieke

  Gaat bij het bakken van het brood de voedingswaarde van de chia niet verloren? Bij koken is dat namelijk wel zo. #durftevragen

 2. Marike

  Hmmm, wat een leuk recept weer! Ik ga het eens proberen :). Leuk ook dat je er eigenlijk alles in kan verwerken!

 3. Sonyanijntje

  Gummibeertjes? Gaat dat goed? :P
  (Eigenlijk wilde ik ook nog vragen of je mijn reactie op je blogpost ‘Nog meer vragen…’ nog wil goedkeuren… Ik heb namelijk wel antwoorden gegeven, ook al heb ik daar een beetje lang over gedaan :P.)

  • Sonyanijntje

   Natuurlijk! Om te voorkomen dat je rare reacties krijgt op je blog :P. Ik zei het alleen omdat ik bang was dat je hem misschien over het hoofd had gezien ;).

 4. Silvia

  Hmmm ziet er heerlijk uit! Stukjes speculaas lijken me ook wel passen..

 5. Anonymous

  Klopt het dat de binnenkant plakkerig blijft? Ik had maar 15 gram suiker in huis, maar vond t resultaat evengoed behoorlijk zoet. Zou je de suiker ook helemaal weg kunnen laten? Of heeft t nog een ander doel? Leuk dat je er verder van alles in kunt doen. Ik heb t netjes gehouden met noten en gedroogde abrikoosjes.

 6. De Bakparade

  @ Anoniem,

  Klopt dat het redelijk plakkerig blijft, als je da tminder wilt kan je de hoeveelheid aardappel verminderen. Ik denk dat het geen probleem moet zijn om de suiker helemaal weg te laten als je het al zoet genoeg vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.