Review Pompoenpitboter

posted in: Review | 2

Ik kreeg een week geleden een heel leuk pakketje in de post, namelijk een pakketje van Gezond met Pit. Gezond met Pit is een hele leuke webwinkel die allemaal leuke en gezonde producten gemaakt van pitten en zaden verkoopt.
Zo kreeg ik een fles pompoenpitolie, hennepolie, hennepbloem en pompoenpitboter. En die laatste was mijn favoriet en daar wil ik het dan ook het eerst over hebben.

IMG_8826

Wat?
Pompoenpit pasta

Waar?
Gezond met pit

Wat kost het?
6,19 voor 250gram

Waarom gekocht?
Ik had het gekregen

Hoe ziet het er uit?
Een klein potje met een heel simpel design. Op de voorkant staat vermeldt dat het ooit een prijs heeft gewonnen en dat het biologisch is. De pasta zelf ziet er lichtelijk eng uit (al zeg ik het zelf), hij is mosgroen met hele kleine groente spikkeltjes.

IMG_9234

Ingrediënten
Pompoenpitten (96,5%), pompoenpitolie (3%), zeezout (0,3%)

Word ik blij van de ingrediënten?
Wow ik ben echt onder de indruk, het kan eigenlijk niet beter dan dit. Zo weinig ingrediënten en ook nog eens allemaal super natuurlijk en gezond? Geweldig!
Cijfer: 10

IMG_8829

Voedingswaarde per 100g:
587kcal, 22g eiwit, 15g koolhydraten, 52g vet (8g verzadigd, 12g enkelvoudig onverzadigd, 27g meervoudig onverzadigd), 5.2g vezels

Word ik blij van de voedingswaarde?
Even ter vergelijking de voedingswaarde van Calvé pindakaas per 100g:

Energie: 2800kJ (670 Kcal)
Eiwitten: 20g
Koolhydraten: 9g
– Suikers: 2,5g
Vet: 58g
– Verzadigd vet: 9g
– Enkelvoudig onverzadigd vet: 29g
– Meervoudig onverzadigd vet: 20g
Voedingsvezel: 5g

Zoals je ziet is het redelijk gelijk aan de pindakaas met drie opvallende verschillen, de pompoenpitpasta bevat minder kcal, minder vet en meer eiwitten.
Ik word best blij van deze voedingswaarde. Er zitten veel eiwitten in (die zorgen voor een verzadigd gevoel) en de vetten die erin zitten zijn met name de gezonde vetten (die voor een gezond hart en bloedvaten zorgen).
Verder bevat het redelijk veel mangaan, magnesium, ijzer en koper; allemaal belangrijke mineralen voor onze gezondheid.
Cijfer: 8

Hoe smaak het?
Toen ik het potje openmaakte kwam me echt een heerlijke geur toegewaaid; het is een moeilijk te beschrijven geur, maar ik vind het ruiken naar een bos in de herfst, heel kruidig, aardig en nootachtig.
De smaak op zich is lekker, maar wel heel erg heftig, het is echt heel erg wennen. Zeker de eerste paar keer vond ik het dus makkelijker om het in combinatie met iets anders te eten, dus in een sausje of in deze heerlijke hummus, die echt verslavend lekker is, ik heb hem al drie dagen bij ontbijt en lunch gehad ;). Maar het schijnt ook heel erg lekker door gekookte groenten of door een dressing te zijn…

Cijfer: 8,0

IMG_8868

Conclusie:
Erg lekker, super gezond, wel aan de prijzige kant..

Eindcijfer: 8,5

2 Responses

  1. En nu…. ben ik erg jaloers op jou dat jij zo`n geweldig pakketje hebt ontvangen! Leuk om te horen dat het een aanrader is, ik ga het eens opzoeken. Waar zou ik dit kunnen kopen?

    Liefs,

    Marike

Leave a Reply