Gezondere Chocolade Mueslirepen

posted in: Gebak, Koekjes, Repen, Snacks, vegan, vegetarisch | 1

Ik had nog een gigantische pot muesli staan en nu vind ik muesli af en toe wel lekker, maar niet té vaak. Maar in ieder geval die muesli moest maar eens minderen. Dus wat doe je dan? Dan bak je er iets mee. En de intentie was om mueslikoekjes te bakken. Je hebt bij de Lidl van die hele lekkere mueslikoekjes en die wou ik wel eens namaken. Dus ik vond een recept dat geschikt leek en ik ging aan de slag. Maar ik weet niet of ik iets fout heb gedaan of dat het recept niet goed was. Maar ik kon onmogelijk balletjes deeg van het beslag maken. En wat doe je dan? Na wat overwegen besloot ik het maar stevig in een ovenschaal te duwen en te hopen voor het beste. En hoewel de repen redelijk kruimelig zijn, zijn ze ook heel er lekker.

Tips:

 • Wil je ze wat minder kruimelig? Dan zou ik 1-2 el extra kokosboter toevoegen.
 • Je kan natuurlijk ook gedroogd fruit of nootjes gebruiken in plaats van chocolade.
 • Je kan elke muesli gebruiken die je wilt, maar geen cruesli = krokante muesli!

Gezondere Chocolade Mueslirepen
Aangepast van Wishful Chef

IMG_8297

Nodig:

 • 90g muesli
 • 30g volkoren bloem
 • 1/4 tl baking soda
 • 1/4 tl zout
 • 40g kokosboter
 • 25g suiker
 • 3/4 tl lijnzaad + 1 el heet water
 • 1/4 tl vanille extract
 • 3 el melk
 • 55g chocolade fijngehakt

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine ovenschaal of bakvorm met bakpapier.
 2. Meng de bloem, soda en zout.
 3. Meng de kokosboter, suiker, vanille, lijnzaad en melk.
 4. Roer de natte ingrediënten door de droge.
 5. Schep de muesli en chocolade erdoor.
 6. Schep in de ovenschaal en duw stevig aan.
 7. Bak 10-12 minuten, totdat de randen lichtbruin beginnen te worden.
 8. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in repen.

Geeft 6 repen

 1. Marike

  Jaa.. die koekjes van de lidl zijn lekker he! Alleen ik werd minder blij toen ik zag wat ze er allemaal in stoppen om deze smaak te creëren. Dat moet anders kunnen inderdaad!

  Ik heb vanmiddag een glutenvrije versie gemaakt. In plaats van 90 gram muesli heb ik 90 gram glutenvrije haver gebruikt en in plaats van de volkoren bloem heb ik 30 gram teff meel gebruikt. In plaats van de suiker heb ik biologische appelstroop gebruikt hierdoor waren de repen wat minder kruimelig.

  Bedankt voor je inspiratie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.