Zoete Aardappel Nuggets

posted in: Hoofdgerecht | 2

Als kind wou ik altijd zó graag naar McDonalds. Gelukkig, hoewel ik dan toen echt verschrikkelijk vond, gingen we bijna nooit, hoogstens als we terug kwamen van vakantie of als mijn ouders echt geen zin hadden om te koken. Maar als we dan gingen, dan was ik altijd meer van de kipnuggets dan van de (kleffe) hamburgers, ik hield en houd gewone van krokante dingen.
Nu ik wou ouder ben, kies ik er zelf voor om nooit naar de McDonalds te gaan. Ik ben het niet eens met de bedrijfsvoering (kinderen trekken, vleesindustrie kapot maken, ongezonde producten) en ik ben vegetariër geworden en laat me zeggen McDonalds en vegetariërs gaat niet samen (tenzij je een side salade met een frietje wil eten).
Maar dit wil niet zeggen dat ik niet meer van krokante, kleine schattige hapjes houd. En dan passen deze nuggets veel beter bij mij :). Gemaakt van super gezonde zoete aardappelpuree, heerlijke kruiden en gebakken in de oven, voor een heerlijk knapperig, maar gezonder korstje :)

Zoete Aardappel Nuggets

Aangepast van Bake, Bike, Blog

Knapperige zoete aardappel nuggets

knapperige zoete aardappelnuggets 2

Nodig:

 • 250g zoete aardappelpuree
 • 1 1/2 el gemalen lijnzaad
 • 1/4 tl kaneel
 • 1/4 tl komijn
 • melk
 • broodkruim (vers, paneermeel of panko)

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Meng de puree, lijnzaad en kruiden.
 3. Vorm 6-8 balletjes van het deeg en duw ze een beetje plat.
 4. Haal de balletjes één voor één door de paneermeel, dan door de melk en dan nogmaals door het paneermeel. Leg op de bakplaat.
 5. Bak ze 20 minuten, draai om en bak ze nogmaals 20 minuten totdat ze lichtbruin zijn.

Geeft 2 porties

2 Responses

 1. Anonymous

  Ik wou vroeger ook altijd naar de McDonalds. En als we dan gingen (niet vaak hoor) was het echt zo’n uitstap! Nu vermijd ik het zo veel mogelijk, heb ook absoluut geen goed gevoel bij het bedrijf. Even terzijde: hoe maakt McDonalds de vleesindustrie kapot? En waarom is dat erg? (De vleesindustrie is op zich toch al niet goed..)

  Het recept klinkt lekker, maar ik heb nog nooit zoete nuggets gegeten. Tijd om het eens uit te proberen denk ik :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.