Zoete Aardappel Rijstepap

posted in: Desserts, Glutenvrij, Ontbijt, Snacks | 2

Ik beloofde het een hele tijd geleden tijdens de zoete aardappelweek, om deze rijstepap (samen met nog een aantal andere recepten te maken). En pas nu ben ik er aan toe gekomen. Maar met zoete aardappel is het zo iets dat ik er niet aan denk totdat ik het weer een keer in huis heb gehaald. Dan kan ik wel 101 dingen verzinnen of vinden om het in te verwerken.  Maar als ik het niet in huis heb? Dan is het echt uit het oog uit het hart.
Maar nu terug naar deze rijstepap, want die is écht écht heel erg lekker :) Het is echt een must om te maken, de zoete aardappel voegt echt iets je ne sais qua (? mijn Frans is niet zo goed) toe.
Heerlijk in het kwadraat ;)

Zoete Aardappel Rijstepap
Aangepast van The Novice Chef

IMG_8654

Nodig:

Hoe maak je het:

  1. Breng de melk, honing en kaneel aan de kook.
  2. Voeg de rijst, puree en rozijnen toe en zet het vuur laag. Laat het mengsel 20 minuten heel zachtjes sudderen, totdat de melk bijna helemaal opgenomen is.
  3. Eet het warm of koud hoe je het het lekkerst vind. Wil je het opwarmen? Voeg een scheutje melk toe en zet 1,5 minuut in de magnetron.

Geeft 3-4 porties

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.