Karamel Chocolate Chip Banaan Koekjes

posted in: Koekjes | 0

Na de kerstdagen kriebelde mijn vingers echt om weer wat te bakken. Want tijdens de feestdagen en de weken
daarvoor had ik bijna geen kans gehad tot bakken, of eigenlijk te weinig voor mijn behoefte (die heel hoog ligt ;))
Dat gecombineerd met het restje karamelsaus dat zich nog wel in mijn koelkast bevond, kwamen daar deze heerlijke
zachte, zoete koekjes uit die ik een héél goed begin van het nieuwe jaar vond :)

Tips:

  • Ik gebruikte mijn eigengemaakte karamel, maar je kan vast ook uit de winkel gekochte gebruiken.
  • Je kan de chocolade ook vervangen door nootjes of gedroogd fruit, wat je lekker vind!

Karamel Chocolate Chip Banaan Koekjes

Aangepast van Keepin it Kind

IMG_1891

Nodig:

  • 80ml karamelsaus
  • 1 kleine banaan
  • 1/2 el kokosboter
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 90g volkorenbloem
  • 1/2 el lijnzaad + 1 1/2 el heet water
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 55g pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Meng de bloem, bakpoeder en zout.
  2. Prak de banaan fijn in een aparte kom en roer de vanille, kokosboter en karamel erdoor.
  3. Meng de natte ingrediënten door de droge en schep dan de chocolade erdoor.
  4. Dek de kom af en zet 30 minuten in de koelkast.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Maak hoopjes beslag ter grootte van 1 eetlepel op de bakplaat.
  7. Bak de koekjes 8-10 minuten, ze moeten nog zacht maar wel stevig zijn.
  8. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna verder op een rooster.

Geeft 10 koekjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.