Karamel Zaden Crackers

posted in: Brood | 0

Ik deed mee aan de Foodswap van Es Factory, echt super leuk om te doen een heel pakket samenstellen
aan de hand van de opdrachten die je krijgt. En de opdrachten waar deze keer allemaal gerelateerd aan
Valentijn en één van de opdrachten was om iets in de vorm van een hart te maken en dat werd deze
heerlijke zoete zaden crackers. Heel gezond door het lijnzaad en de pijnboompitten, maar ook super lekker
en zoet door de kokos en karamelsaus.
Een echte aanrader!

Karamel Zaden Crackers

IMG_2229

Nodig:

  • 80ml karamelsaus
  • 20g pijnboompitten
  • 60g gemalen lijnzaad
  • 30g gedroogde kokos

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de pijnboompitten, lijnzaad en kokos in de keukenmachine en pulseer een aantal maal totdat
    de pijnboompitten redelijk fijn.
  3. Doe het mengsel in een kom en roer de karamelsaus erdoor totdat er een dik deeg ontstaat.
  4. Schep het mengsel op een bakplaat en duw uit tot een dunne plak.
  5. Bak 15 minuten. Haal uit de oven en snijdt in stukken of snijdt er figuurtjes uit.
  6. Bak nogmaals 15 minuten en laat daarna helemaal afkoelen.
  7. Bewaar in een luchtdichte doos.

Geeft 10-15 kleine crackers

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.