Suikervrije Mini-Appeltaartje

posted in: Gebak, Snacks, Suikervrij, vegan | 1

Het is en blijft een heel populair recept op de blog, het recept voor de gezondere volkoren havermout
appeltaart. Dat samen met de inspiratie die ik op deed bij Sugarless én het feit dat ik door de enquête weet
dat jullie heel graag suikervrije recepten zien en ‘’your wish is my command’’, hierbij een recept
voor volkoren én suikervrije appeltaart!
Tips:

  • Het deeg is erg plakkerig, het is dus belangrijk om de vorm goed in te vetten én je vingers een
    beetje vochtig te maken zodat je het deeg goed in de vorm kan duwen.
  • De jam hoeft niet perse maar is wel een lekkere toevoeging!

Suikervrije Mini-Appeltaartje

IMG_2235

IMG_2236

Nodig:

  • 150g volkorenbloem
  • 90g suikervrije appelmoes
  • 50g appelstroop
  • 1 kleine appel
  • 1/2 tl kaneel
  • 50g rozijnen
  • 1 el suikervrije jam

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op op 175 graden Celsius en vet een muffinvorm goed in.
  2. Meng de bloem, appelmoes en appelstroop tot een dik en plakkerig deeg.
  3. Neem 1 el beslag en duw deze in de bodem van de muffinvorm, duw het deeg tegen de randen aan omhoog.
    Als je je vingers een beetje vochtig maakt, gaat het makkelijker.
  4. Snijdt vervolgens de appel in hele kleine stukjes. Meng de appel, kaneel, rozijnen en jam.
  5. Verdeel het appelmengsel over de muffinholletjes.
  6. Bak de appeltaartjes 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat 5 minuten afkoelen
    in de vorm en daarna verder op een rooster.

Geeft 8 mini-appeltaartjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.