Het kon natuurlijk niet uitblijven in de quinoa week, een cruesli recept!
En deze is echt verslavend lekker, ik moet dan ook eerlijk bekennen dat deze voor
het grootste gedeelte met stukjes tussendoor in mijn mond verdween en het ontbijt
niet haalde!
Licht zoet door de tutti-frutti, een beetje aan de zachte kant (wat ook wel eens
lekker is voor de verandering), een echte aanrader. Ook perfect om
restje quinoa in te verwerken die over zijn van het avondeten!
Neem trouwens eens een kijkje op de NatureCrop Facebook pagina, elke dag
een lekker quinoa recept!
Suikervrije Quinoa Tutti Frutti Cruesli
Nodig:
- 100g gekookte quinoa
- 60g havermout
- 60g gedroogde fruit, in stukjes
- 1 el appelmoes
- 120g tutti-frutti pasta
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water
- 60ml melk
- 1/2 tl kaneel
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet 120g tutti frutti onder met kokend water en laat 15 minuten weken. Pureer met de staafmixer tot een
redelijk gladde puree, voeg eventueel 1 el weekwater toe om het makkelijker te pureren. - Meng de gekookte quinoa, havermout en kaneel in een grote kom.
- Meng in een aparte kom 120g van de tutti-frutti pasta, lijnzaadmengsel, appelmoes en melk.
- Schep het natte mengsel door de quinoa en havermout, totdat alles goed gemengd is.
- Schep het gedroogde fruit erdoor.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak 30-40 minuten, laat helemaal afkoelen in de oven.
Geeft 4 porties
Leave a Reply