Speculoos Zelfgemaakt!

posted in: Dips en spreads | 5

Een lezer herinnerde me eraan dat ik beloofd had dat ik nog een keer mijn
recept voor zelfgemaakte speculoos zou posten.
En aan mijn belofte moet ik me natuurlijk houden, dus bij deze!

Tips:

  • Je kan eventueel ook andere koekjes gebruiken.
  • Je kan eventueel kokosboter gebruiken.
  • Gebruik liever geen ‘’normale’’ melk, die is minder lang houdbaar.

Speculoos Zelfgemaakt!
IMG_2526
Nodig:

  • 230g speculaas
  • 25g lichtbruine basterdsuiker
  • 200ml kokosmelk
  • 20g boter, gesmolten
  • 1tl kaneel

Hoe maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
  2. Bewaar in de koelkast

Geeft 1 middelgrote pot.

5 Responses

  1. Lot

    Door de speculaas is dit ook vrij veel suiker, de smaak vind ik heerlijk maar wil de suiker niet.

  2. Karin

    Geweldig recept, dank je wel! Ik dacht even dat het mengsel veel te dun was geworden, maar de kokosmelk stijft natuurlijk enorm op in de koelkast. Ik heb nog een extra theelepel speculaaskruiden toegevoegd, en het is extreem goed gelukt. Precies de goede consistentie. En veel lekkerder dan speculoospasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.