Ik geef toe dit brood lijkt een beetje raar als je naar de ingrediƫnten kijkt.
Maar wat is dit brood lekker!
Super knapperig aan de buitenkant, een heerlijke structuur zowel aan de binnen
als buitenkant door de zaden en pitten en het toevoegen van gierst in het beslag.
En het ziet er ook nog een super mooi uit, al zeg ik het zelf!
Dit is echt super lekker bij een goede kom soep.
Zaden Vlecht Brood
Aangepast van Back to her Root
Nodig:
- 240ml water
- 1 el olijfolie
- 380g volkoren bloem
- 110g gierst (of quinoa)
- 70g havermout
- 1 1/2 tl zout
- 2 el honing
- 2 tl gedroogde gist
- 2 el melk
- grote hand gemengde zaden
Hoe maak je het:
- Meng het water, olijfolie, volkorenbloem, gierst, havermout, zout, honing en gist tot een zacht deeg, dit gaat
het beste met de deeghaken van een mixer. - Kneed het deeg 5-7 minuten tot een zacht en soepel deeg.
- Leg de deegbol in een ingevette kom, dek af en laat 90 minuten rijzen op een warme plek.
- Sla de lucht uit het deeg en kneed kort door.
- Verdeel het deeg in 3 stukken en rol uit tot lange slingers. Leg de drie slingers onder elkaar
en knijp de bovenkanten aan elkaar, vlecht de rest van de slingers en knijp de uiteinden wederom aan elkaar vast. - Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi met de zaden, duw de zaden met je handen in het deeg.
- Leg het deeg op een bakplaat en laat het deeg 15 minuten rusten.
- Bak het brood 15 minuten op 210 graden Celsius, verlaag dan de temperatuur na 190 graden Celsius
en bak nogmaals 15-25 minuten.
Geeft 8 plakken brood
Leave a Reply