Zien die bonbons er niet heel erg lekker uit?
En wist je dat ze ook nog gezonder zijn dan de doodnormale bonbons die je in de winkel koopt.
En dat ze ook een smaak hebben die je niet zo snel in de winkel zou vinden.
En dat ze super makkelijk te maken zijn?
Tips:
- Je kan natuurlijk ook gewone pindakaas gebruiken of misschien zelf Speculoos.
- Wil je een echte dikke laag chocolade erom heen? Gebruik dan 100g chocolade.
- Je kan de bovenkant ook garneren met bijvoorbeeld fijngehakte pinda’s
Gezondere Chocolade Banaan Bonbons
Nodig:
- 1 medium banaan, heel rijp
- 1 el pindakaas (ik gebruike deze en de kortingscode werkt nog steeds)
- 80g pure chocolade
- papieren mini muffinvormpjes
Hoe maak je het:
- Zet de papieren vormpjes in de vorm.
- Smelt de helft van de chocolade.
- Besmeer de bodem en een stukje van de zijkanten van de papieren vormpjes met chocolade.
- Zet even in de diepvries.
- Pureer banaan fijn en roer de pindakaas erdoor.
- Haal de vorm uit de diepvries en verdeel het pindakaas-banaan mengsel over de vormpjes.
- Zet de vormpjes weer in de diepvries.
- Smelt de rest van de chocolade.
- Haal de vorm uit de diepvries. Verdeel de chocolade over de bovenkant van de vormpjes.
- Zet weer in de diepvries totdat de chocolade gehard is.
- Haal 5-10 minuten voor serveren uit de diepvries.
Geeft 12 bonbons
Leave a Reply