Review Mama Natuur Moestuin Jam Kruisbessen

posted in: Review | 0

Nummer twee, van de makkelijkere verkrijgbare en goedkopere producten. Nummer 1: Aldi Fruitsnoepjes, nummer twee snoepjes van Cereal. 

Wat?
Mama Natuur Moestuin Jam Kruisbessen
 
Waar?
Aldi
 
Wat kost het?
1,49 voor 360gram.
 
Waarom gekocht?
Ik vond het een leuk potje en ik houd heel erg van kruisbessen en had nog nooit van kruisbessen jam gehoord (ik ken het alleen in vlaai-vorm).
Hoe ziet het er uit?
Een klein potje met een klassiek zwart-wit label zonder al te veel poespas, op de voorkant de kreet 50% fruit. De jam zelf ziet er geel/groenig uit met veel pitjes en stukjes bessen.
Ingrediënten:

Word ik blij van de ingrediënten: 

Het zijn prima ingredienten voor jam; alles wat in jam moet zitten, zit erin: fruit, suiker en pectine. Enige jammere? Waarom zit er nu glucose-fructosestroop in, ik was blijer geweest met nog wat extra suiker (en dat hoor je mij niet vaak zeggen ;))
Cijfer: 7
Voedingswaarde
Word ik blij van de voedingswaarde?
Dit zijn wederom redelijk normale waarden voor jam, het enige dat anders is, is dat in deze jam meer suiker zit dan in bijvoorbeeld aardbeien jam, maar dat zal wel zij omdat kruisbessen redelijk zuur zijn van zichzelf waardoor ze wat extra suiker nodig hebben.
Cijfer: 7
Hoe smaak het? 
 
Ik ben aangenaam verbaast met de smaak en textuur van de jam. Ik ben namelijk een niet hele erge jam eten, maar ik vind deze jam wel heel erg lekker; zeker omdat er stukjes in zitten (ja ik ben zo’n gek die graag stukjes in zijn jam heeft), maar ook pitjes en velletjes! En qua smaak vind ik hem ook veel beter dan aardbeien jam, veel complexere smaak: licht zuur en zout. Gewoon lekker :)
Cijfer: 8
Conclusie:
Goed gedaan Aldi :)
Cijfer: 7,5

Leave a Reply