Suikervrije Chocolade Brownies

posted in: Brownies, Gebak, Snacks, Suikervrij, vegan | 19

Soms ben ik nog doller op mijn lezers dan dat ik al ben, bijvoorbeeld toen een lezer met het geniale opmerking kwam bij de Gezondere Volkoren brownies om suikervrije brownies te maken: Natuurlijk, waarom had ik daar nog nooit aan gedacht? Zo gezegd, zo gedaan et voila we hebben heerlijke suikervrije brownies :)

Suikervrije Chocolade Brownies

Nodig:

 • 130g volkorenbloem
 • 40g cacao
 • 2 tl bakpoeder
 • 275g appelmoes
 • 90g fijngesneden dadels
 • 1/2 tl zout
Hoe maak je het:
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
 2. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een grote kom.
 3. Pureer in een andere kom de appelmoes en dadels tot een gladde massa.
 4. Roer het appelmoesmengsel door de bloem, totdat alles net gemengd is.
 5. Schep in de vorm en bak 20 minuten, totdat de randen van de zijkant van de bakvorm beginnen weg te trekken.
 6. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.
Geeft 6 stukken 

19 Responses

 1. Marieke

  Ik zou ze graag nu :-) maken, maar heb geen dadels ( en die vind ik eigenlijk ook niet lekker) kan ik die weglaten of misschien vervangen door rozijnen/gedroogde abrikozen?

 2. Fraukje

  Wat voor dadels bedoel je dan? Die je gewoon kan kopen bij de supermarkt in zo’n pakje? Haal je het velletje eraf?

  • Inge

   Ik koop ze altijd bij de Turkse supermarkt, want die uit de supermarkt zijn geconfijt en bevatten dus als nog suiker, maar ik haal het velletje er niet af.

 3. eefje

  Er staan veel lekkere en gezonde dongen op je site. Ik vind het alleen zo jammer dat er niet bij staat voor hoeveel personen het recept is en aantal k/cal en koolhydraten enz niet worden genoemd

  • Inge

   Dankjewel :) Er staat altijd helemaal onder aan hoeveel porties het recept geeft. Ik tel zelf geen kcal en of koolhydraten daarom staat het er niet bij, maar je kan het natuurlijk zelf uit rekenen :)

 4. Anne-Sophie

  Hey Inge!
  Ik wou je graag even laten weten dat ik dol ben op jouw blog. Je bent echt een enorme inspiratie voor me geweest (en bent dat nu nog steeds). Dankzij jou heb ik ontdekt dat lekker zoetss niet meteen gelijk moet staan aan tonnen boter, suiker en eieren. Deze brownies waren het eerste gezonde/ veganistische bakrecept dat ik ooit probeerde en sindsdien ben ik licht verslaafd geraakt aan veganistisch bakken en ben ik door jou ook zelf een blog gestart met eigen recepten. Dankje voor al jouw inspirerende recepten en tips, doe vooral zo voort!

 5. Karen

  beste Inge, kan je de bakpoeder ook vervangen door bicarbonaat gemengd met wat yoghurt of appelazijn?
  Groetjes Karen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.