Deze cruesli is eigenlijk een samenvoeging van de heerlijke banaancruesli en een van mijn favorieten de Speculoos Chocolade Cruesli. En soms is de som van de delen meer dan de delen bij elkaar opgeteld (of hoe die uitdrukking ook gaat ;)) en dat is bij deze cruesli zeker het geval.
Lekker om zo te eten, maar ook zeker met wat yoghurt als ontbijt of over ijs of vla als een lekker toetje.
Banaan Speculoos Chocolade Cruesli
Nodig:
- 1 banaan
- 2 el Speculoos
- 2 el zonnebloemolie of kokosolie
- 2 el suikerstroop of honing
- 140g havermout
- 100g Brinta (of extra havermout)
- 10g cacao
- snuf zout
- 40g pure chocolade
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de havermout, Brinta, cacao en zout in een grote kom.
- Prak de banaan fijn.
- Roer de Speculoos, olie en suikerstroop door de banaan.
- Roer het banaan-Speculoos mengsel door de havermout en schep totdat alles gemengd is.
- Schep het mengsel op de bakplaat en bak 30 minuten.
- Snijdt ondertussen de chocolade fijn.
- Verdeel de chocolade over de cruesli die nog op de bakplaat ligt en zet terug in de oven om af te koelen. Roer na 5 minuten nog eenmaal door om de chocolade te verdelen door de cruesli.
Geeft 8-10 porties.
Magali
ik heb het van weekend gemaakt en super lekker! Alleen heb ik het hoeveelheid van chocolade een beetje te hoog aangepast…lol