Vijg Cranberrie Pompoenpit Cruesli

posted in: Ontbijt, Snacks, vegan | 0

Ik beloof, ooit ga ik ophouden met het maken (of nouja in ieder geval posten) van cruesli recepten.
Maar voor nu heb ik nog te veel plezier met uit proberen van 101 verschillende soorten cruesli.
Want het is zo divers, zo makkelijk en zo leuk om te maken :)
Ik ben niet te stoppen!

Jullie nog ideeën? Voor lekkere combinaties?

Vijg Cranberrie Pompoenpit Cruesli 
Geinspireerd op 3 Pastries a Day 


Nodig:

  • 180g havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1/2 el olie
  • 2 el appelmoes
  • 5 el frambozenjam
  • 5 gedroogde vijgen
  • hand pompoenpitten
  • hand gedroogde cranberries
Hoe maak je het:
  1. Begin met de vijgen overgieten met kokend water en 15 minuten laten te staan.
  2. Bedek ondertussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  3. Meng de havermout, kaneel en zout in een grote kom.
  4. Giet de vijgen af en pureer ze samen met de olie, appelmoes en frambozenjam met een staafmixer tot een glad mengsel.
  5. Roer het vijgen-jam mengsel door de droge ingrediënten totdat het goed gemengd is.
  6. Schep vervolgens de pompoenpitten erdoor.
  7. Schep het mengsel op de bakplaat en maak in het midden een gat (zodat het er uitziet als een bagel).
  8. Bak 30 minuten, zet de oven uit en laat afkoelen in de oven.
  9. Breek de cruesli in stukken en meng de cranberries erdoor.
Geeft 6-8 porties. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.