Optimel Puur Review

posted in: Review | 2

Je merkt steeds meer dat ook grotere bedrijven beginnen mee te gaan in de trend van gezondere en meer verantwoorde producten. En ik moedig dit zeer aan, aangezien ik begrijp dat niet iedereen tijd heeft om zijn eigen vla en baksels te maken, is het toch mooi als er bewustere opties op de markt komen.  Dus toen ik een mail kreeg of ik de nieuwe Optimel Puur wou proberen, was ik wel benieuwd.

Ik schreef al eens eerder een review over Optimel en ik ben zelf dol op de yoghurt en kwark, maar probeer het niet te vaak te nemen, omdat ik toch niet helemaal zeker ben over zoetstoffen. Maar een variant zonder zoetstoffen? Dat klonk echt te mooi om waar te zijn.
Toen ik de pakken thuis kreeg, was het eerste wat ik deed vol huivering op de zijkant van de pakken kijken of de ingrediënten te bekijken. Ik was heel bang voor de ingrediënten. Maar toen zag ik dit…

 

Wow! Ik was echt onder de indruk, maar 3 ingrediënten? En ook nog allemaal natuurlijk? Dat is echt bijna te mooi om waar te zijn. Enige minpuntje? Het gebruik van appelsap, ik snap dat ze het doen; goedkoop en lekker zoet, maar doe er gewoon 5% perzikensap in Optimel dan zou het helemaal geweldig!
En dan de voedingswaarde informatie:

 

Ziet er goed uit niet? Voedingswaarde zijn bijna hetzelfde als normale magere melk (iets meer eiwit en iets minder suiker). Calcium en vitamine B12 ook erg belangrijk voor de gezondheid. Ik kan er weinig over zeggen het is gewoon goed.

 

Dan moet de smaak toch wel niet oké zijn.
Als eerste proefde ik de perziksmaak en ik moet eerlijk zeggen, ik moest heel erg wennen aan de smaak in het begin. Het is beduidend minder zoet dan de andere Optimel varianten en heeft ook een andere textuur. Je moet dus niet de normale Optimel verwachten, maar iets dat een kruizing is tussen karnemelk en yoghurt, met een lichte fruit smaak, met een hele lichte zoete smaak. Dat het minder zoet is en minder dik is, maakt het wel extra verfrissend. Ik vond het erg lekker, maar de bosbessen en citrussmaak, vond ik nog lekkerder :)

Meer informatie en kans om lid te worden van het testpanel vind je op de Optimel Puur Website.

Dit is een advertorial: ik heb de producten voor deze review gekregen, maar meningen in reviews zijn altijd 100% mijn eigen. 

2 Responses

  1. Iris

    Heb je ook onderzocht wat het ‘natuurlijke aroma’ is, dat ook op de ingrediëntenlijst staat? Daar zou ik benieuwd naar zijn. En natuurlijk vers geperst appelsap is onderhevig aan kleurverandering en bederf, dus zo natuurlijk zal de appelsap niet zijn die er in zit.

  2. Eva

    Natuurlijke aroma kan ook uit een laboratorium komen. In het boek “De supermarktleugen” staat daar een interessant stukje over. Ik geloof al die marketingpraatjes niet meer en maak mijn eigen drinkyoghurt van volle yoghurt (die meer voedingsstoffen bevat dan magere die nauwelijks voedingswaarde heeft) met geplette besjes of stukjes sinaasappel (met de vezels zodat er een bodem is waarmee de fruitsuiker verwerkt kan worden in het lichaam).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.