Guestpost Jo-anne’s Loft

posted in: Uncategorized | 1

Hoe leuk vandaag weer een guestpost :) En weet je wat helemaal leuk is? Ik heb ook een recept op Jo-anne’s staan, ben je nieuwsgierig na mijn suikervrije snoepjes neem dan een kijkje op Jo-anne’s Loft!
Zou je het ook leuk vinden om een keer aan het woord te komen op De Bakparade? Laat het me weten: [email protected]

Vandaag ben ik guestblogger bij De Bakparade! Eerst maar even voorstellen: mijn naam is Jo-anne Quinlan, oprichtster van ‘Jo-anne’s Loft‘. Inge en ik zijn voor één dag van blog geruild! Aan de brainstorm dus voor een lekker recept. Natuurlijk vond ik het leuk om in het bak thema te blijven, maar met zoveel lekkere recepten van Inge reeds aanwezig was dat een hele uitdaging. Ik heb besloten mijn favoriete cupcake recept met jullie te delen. Een klassieker: de vanille cupcake van de Hummingbird bakery. Cupcakes zijn onwijs hip op het moment, niet gek want wie is er nu niet verzot op deze heerlijke cakejes? In Engeland en New york zijn de cupcakes al langer een fenomeen. Je vind er de lekkerste. Voor mijn studie ben ik in 2010 zelf een tijdje in Londen geweest. Daar begon mijn cupcake fascinatie. Van de Primrose hill bakery tot de Hummingbird bakery, ik moest er elke week eentje proberen. Vanille, citroen, chocola, merengue…in alle smaken verkrijgbaar. De eerste cupcakes werden vooral gepresenteerd op Engelse theekransjes, als gebakje naast de thee. De cupcake had dezelfde vorm als het theekopje (waar ze ook vaak in gebakken werden) . Daar komt hoogst waarschijnlijk de naam ‘cupcake’ vandaan. Een leuk verhaal en een nog leuker recept. Ga snel zelf aan de slag! Hopelijk vind je ze net zo lekker als ik.

Vanillecupcakes

Ingrediënten (12 stuks)

– 1 ei

– 120g bloem

– Snufje zout

– 140g fijne kristalsuiker

– 1.2 dl volle melk

– 1/4 tl vanille extract

– 1.5 tl bakpoeder

– 40g boter (kamertemperatuur)

– Eetbaar strooisel naar keuze ter decoratie

– Cakeblik met 12 holletjes met daarin papieren vormpjes

Ingrediënten boterglazuur

– 1/4 dl volle melk

– 250g poedersuiker, gezeefd

– 80g boter (kamertemperatuur)

– Enkele druppels vanille extract

Bereiding

Cakejes

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloem met suiker, bakpoeder, zout en boter in een kom en klop met een elektrische handmixer (of in de keukenmachine met kunststof deegmes) op de laagste stand tot het mengsel zanderig van consistentie is en alles goed is vermengd. Voeg geleidelijk de helft van de melk toe en klop tot de melk is opgenomen.

Klop het ei, het vanille extract en de overgebleven melk kort door elkaar in een apart kommetje. Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles net is vermengd. Klopt nog een paar minuten, maar niet te lang (tot het beslag glad is).

Schep het beslag in de papieren vormpjes tot ze voor 2/3 zijn gevuld en bak de cakejes 20-25 minuten in de warme oven tot het gebak lichtbruin is en terug veert als je op de bovenkant drukt. Laat de cakejes kort in de vormpjes afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om af te laten koelen (oven rooster kan ook!). Nu kun je met de boterglazuur aan de gang. 

Boterglazuur

Klop de poedersuiker en de boter op de middelste stand van je handmixer of keukenmachine  tot alles goed is vermengd. Schakel naar de lagere stand. Roer de melk en vanille in een kommetje door elkaar en voeg dit beetje bij beetje bij de botermassa. Als de melk is opgenomen schakel je de mixer naar de hoogste stand. Klop het mengsel in ten minste 5 minuten luchtig. Hoe langer je klopt, des te luchtiger je glazuur!

Decoratie

Als de cakejes koud zijn kan de pret beginnen! Schep het vanille glazuur erop en decoreer je cakejes met strooisel naar keuze. 

Bron recept: Het Hummingbird bakboek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.