Quinoa Rijst Crackers

posted in: Brood | 1

Mij gebeurt het altijd!
Ik sta te koken en ik moet de rijst in de pan gieten.
Hoeveel moet ik erin doen? Ik schenk een beetje in de pan
zou het genoeg zijn? Nee, ik zal voor de zekerheid, maar wat extra erbij doen.
Beter te veel dan te weinig, toch?
”Fast forward”
He alweer een berg rijst over, de volgende keer ga ik echt minder koken!
Maar aangezien ik niet van weggooien houdt, moet er dus iets gemaakt worden
met de overgebleven rijst. En dan kan ik natuurlijk rijstepap maken.
Maar ik wilde eens wat anders maken en toen ik op
het recept kwam voor rijstcrackers, moest ik die wel maken.
Ik bedoel ik ben dol op rijstwafels en op crackers, dus een combinatie?
En ik vond het heel erg leuk, omdat ik rijst eigenlijk nog nooit in een baksel had gezien.
En wat bleek? Een zeer geslaagde zet!
Crackers met een hele delicate structuur en een beetje zoute smaak.
Een volgende keer zou ik misschien nog kerrie toevoegen voor nog meer uitgesproken smaak.

Quinoa Rijst Crackers

quinoacrackers

Nodig:

200g gekookte zilvervliesrijst
185g gekookte quinoa
4 el lijnzaad
2 el sojasaus
1/2 tl zout
1 el olijfolie
6 el sesamzaad

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de zilvervliesrijst, quinoa, lijnzaad, zout en sojasaus in een keukenmachine
en pureer het totdat het een deeg is.
3. Voeg de sesamzaad toe en pulseer een paar keer.
4. Schep het mengsel op de bakplaat. Maak je handen een beetje vochtig. Duw
het met je handen uit tot een hele dunne laag.
5. Besmeer de bovenkant met de olijfolie. 6. Snijdt het deeg in de vorm van crackers.
7. Bak 30 minuten. Breek de crackers, draai ze om en bak ze nogmaals 5 minuten.

Geeft 15-20 kleine crackers

(Visited 2,532 times, 1 visits today)

One Response

  1. Yum, ziet er goed uit! Maar wat is quinoa tegenwoordig duur hè.. Ik hoop dat die experimenten van Nederlandse boeren lukken en dat we binnenkort betaalbare quinoa van eigen land kunnen nuttigen :)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.