Rogge Fruit Crackers

posted in: Brood | 7

Ik heb tot mijn 18e levensjaar in Maastricht gewoond, maar ik was tot 4 maanden geleden nog nooit
in Duitsland in een supermarkt geweest. Ook al hoorde ik altijd van een vriendin dat ze daar super mooie, lekkere,
bijzonderde en goedkopere producten dan in Nederland.

En toen ging ik voor de eerste keer naar Kaufland, een super grote supermarkt zeker 4x zo groot als een
normale Albert Heijn in Nederland. En wat een coole lekkere producten; speltmeel en andere speltproducten
heel goedkoop. Maar ook roggemeel, en dat nam ik mee. Hoewel je het in Nederland ook gewoon in de biologische
winkel kopen.

En toen ik roggebloem had, moest ik natuurlijk op zoek naar een lekker recept.
En toen kwam ik op deze fruit crackers (ik ben helaas de bron kwijt).
Of nouja ik wist niet goed hoe ik ze moest noemen, het zijn een soort van biscotti maar dan minder zoet.
Ze zijn lekker knapperig als een cracker.
Ze zijn zoet als een koekje.
En heerlijk fruitig :)

Rogge Fruit Crackers

fruitcracker2

fruitcracker1Nodig:

100g roggebloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
120ml melk
1/2 tl azijn
3 el appelstroop
1 el sesamzaad
1 el lijnzaad
4 el zonnebloempitten
grote hand rozijnen

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng de melk met azijn en zet apart.
3. Meng de roggebloem, bakpoeder en zout.
4. Roer de appelstroop door het melkmengsel.
5. Schep de natte ingrediƫnten door de droge.
6. Schep de sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en rozijnen erdoor.
7. Schep in de vorm en bak 35 minuten.
8. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 150 graden Celsius.
9. Laat de cake even afkoelen en stort dan op een snijplank.
10. Snijdt in plakjes van 1 cm en leg ze op een bakplaat.
11. Bak de crackers 15 minuten, draai om en bak ze nogmaals 8 minuten.

Geeft 15-20 crackers

(Visited 2,533 times, 1 visits today)

7 Responses

  1. Net je blog ontdekt en wat een vondst. Je hebt echt heel lekkere recepten hier staan en ben benieuwd wat er nog te ontdekken valt. Ga vandaag een twist op je couscous met appelmoes proberen.

  2. Lucinda

    Ik zou ze gewoon biscotti noemen hoor. Ze zien eruit als biscotti, en je bakt ze ook 2 keer.

    Zelf kom ik met enige regelmaat bij Kaufland. Ik koop er vaak gelijk een heleboel meelsoorten, omdat ze die ook tegen een redelijke prijs biologisch hebben. Alleen niet zo milieuvriendelijk om ze dan in Duitsland te gaan halen, maar we gaan hooguit eens in de 2-3 maanden, en het is voor ons gelijk een uitje.

    Wat me eraan doet denken dat ik daar nog een pakje bio-boekweitmeel gehaald had, speciaal om je goji-bessencake te gaan maken. Alleen worden het dan bij mij mini-cupcakes. Lekker om mee te nemen als tussendoortje naar m’n werk.

    • Haha ok dan zal is ze biscotti noemen, maar ze toch wel stukken minder zoet en iets hartiger..
      Kaufland is echt awesome! Ik kom er ook maar paar keer per jaar, als ik toch in Duitsland of vlak bij de grens ben, maar dan neem ik inderdaad ook een hele berg
      bloem mee die daar stukken goedkoper zijn. En ook drogesterij artikelen die daar en veel meer keuze hebben en wel 2/3 goedkoper zijn vaak :)
      Laat je me weten hoe je de goji bessen cake vond? Ik ben benieuwd! En super goed idee om ze mini te maken, zijn ze ook sneller klaar!

  3. Hee Inge,

    Wat een super leuke en lekkere blog heb je! Ik heb net even vluchtig gekeken en volgens mij vind ik echt alles lekker! Ik wilde je eerst even een berichtje sturen, maar ik ga hierna echt weer even verder neuzen! Super leuk dat ik jou en je blog ontmoet heb!

    Liefs, Iris

  4. Mireille

    Net gemaakt en ‘t is erg lekker! Eindelijk een doel voor het roggemeel wat ik al erg lang in huis heb, waar ik niets mee wist te maken. ;) Hoe bewaar jij ze? Zouden ze in de vriezer kunnen?

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.