Thermos container Review en 3 Overnight Oats recepten

posted in: Ontbijt, Review | 7

IMG_6640

Ik heb twee geniale dingen ontdekt in de afgelopen weken. Ten eerste ontdekte ik de thermoscontainer, een soort thermoskan maar dan in het format van een kommetje zodat je er meteen uit kan eten. En zoals een thermoskan blijft je eten óf lekker koud óf lekker warm.

Ik werk op een kantoor waar geen koelkast is, dus het is moeilijk om eten mee te nemen dat koel moet blijven, zoals yoghurt bijvoorbeeld. Maar met deze lunchbots kan ik dus gewoon ”overnight oats” meenemen! En in de winter kan ik ook warme gerechten zoals soep meenemen. Als je warme gerechten wil meenemen is het handig om de container eerst even te vullen met kokend water, dit 5 minuten te laten staan en daarna te vullen met je warm gerecht. Op die manier blijft je eten zeker 5 uur warm.

Ik kan ‘thermos container’ niet meer vinden, maar bij bol.com kun je een vergelijkbare variant van het merk Thermos  of deze van het merk Stanley.

Een tweede ding dat ik ontdekte is ”overnight oats” als lunch.
Ik ben grote fan en dus geef ik je een paar ideetjes. Bij ze allemaal is het heel makkelijk, je roert alles door elkaar en laat het over nacht in de koelkast staan.

IMG_6642

IMG_6442

Peachy Heaven
40g havermout – 1 el chiazaad – 150ml amandelmelk – 2 perziken in stukjes

  IMG_6631

Blue Berry Pie
40g havermout – 60ml amandelmelk – 60ml yoghurt – 1 el lijnzaad – 100g blauwe bessen – 1/2 tl kaneel

Choco-Banana

40g havermout – 150ml amandelmelk – 1 el lijnzaad – 1 el cacao – 1 banaan

7 Responses

 1. De Groene Buik

  Nog een kleine tip van onze kant. Wanneer je er warme producten in wilt bewaren vul de Lunchbots dan eerst eens met kokend heet water. Hierdoor blijft je eten nog langer warm!

  Leuke review Inge, bedankt!

 2. Agnes

  Had je ook een link naar dat Kassa-verhaal? Ik begrijp de strekking niet helemaal. Gaat het om vervuiling door plastic?

 3. marijksels

  Wat een leuke site zeg! Top!
  ‘k Heb de afleveringen van Kassa groen weer trouw en met grote interesse bekeken. Wat maken we een zootje van de wereld! ‘k Doe zelf altijd al wel aardig mn best en ga altijd braaf met mn eigen tasje op pad ;) Maar ‘t heeft me wel even weer wakker geschud en helemaal na het zien van die docu van BAG IT!
  Een beter milieu, begint nog steeds bij onszelf ;)

 4. Ann

  Goh dat is interessant zeg die Kassa Groen, ik ga dit delen op mijn fb!
  In “Groeten uit Transitië” had ik er al wel es over gelezen.
  Maar filmpjes doen je toch altijd nog meer tot iets aanzetten denk ik!
  Dankjewel en succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.