Gierst Cranberry Pompoenpit Reep

posted in: Repen | 3

IMG_6424

Even terug schreef ik al over het boek Havermout, Quinoa en meer. En dit is het eerste recept dat ik uit het boek maakte.
Al hoewel ik maakte niet echt het recept. Want ik kan me nooit aan een recept houden.
Dus verving ik de quinoa in het recept door gierst en
de abrikozen door cranberries en ik voegde ook nog wat pompoenpitten toe voor extra crunch :)
En wat was dit een lekkere snack op saaie kantoor dagen :)

Gierst Cranberry Pompoenpit Reep

IMG_6425

Nodig:

200g gekookte gierst of quinoa
120g dadels, zonder pit
2 el lijnzaad
2 el pompoenpitten
4 el gedroogde cranberries
2 el pompoenpitten

 Hoe maak je het:

1. Pureer de dadels tot een puree.
2. Voeg de rest van de ingredienten toe en roer door zodat alles gemengd is.
3. Bekleed een kleine bakvorm met plastic folie.
4. Stort het ”deeg” in de vorm en duw stevig aan doe.
5. Zet de vorm in de koelkast en laat 2 uur afkoelen en snijdt dan in repen.

Geeft 6 repen. Bewaar in de koelkast of diepvries.

Aangepast van Havermout, Quinoa en Meer.

(Visited 829 times, 1 visits today)

3 Responses

  1. Bedankt voor het leuke recept!! Weet je toevallig hoeveel het gewicht van droge gierst vermeerdert na het koken? Oftewel hoeveel droge gierst heb ik ongeveer nodig voor 200gr gekookte gierst? Ik heb gierst in huis maar er nog nooit iets mee gemaakt dus dit is een leuk receptje om te gaan proberen:)

  2. Ziet er erg lekker uit, ik hou wel van dit soort recepten dus ik sla deze meteen even op!

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.