Zelfgemaakte volkoren Cereal

posted in: Ontbijt | 8

Ik heb heel veel recepten voor granola of cruesli op De Bakparade staan. Maar er zijn natuurlijk veel meer soorten ontbijtgranen dan alleen maar cruesli. Bijvoorbeeld dingen als All Bran of Honey Puffs of Weetabix.
Dat is natuurlijk weer een hele nieuwe categorie om me in te verdiepen en om ze zelf te maken, want zelfgemaakt is natuurlijk altijd leuker en beter. Zeker omdat je het helemaal naar je eigen zin kan aanpassen. Wil jij er marshmallows in? Dan doe je dat toch lekker! Wil je er chiazaad, lijnzaad en hennepzaad erin dat kan ook!

Zelfgemaakte Volkoren Cereal

IMG_6428

IMG_6429

Nodig

60g zemelen
60g volkoren of spelt bloem
50g gemalen lijnzaad
2 el (kokosbloesemsuiker)
snuf zout
80ml (amandel) melk
60ml water

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng de zemelen, bloem, lijnzaad, suiker en het zout in een grote kom.
3.  Roer de amandelmelk en het water erdoor totdat alles gemengd is en laat 5 minuten staan.
4. Leg ondertussen een flink stuk bakpapier klaar op je aanrecht.
5. Schep het beslag op het bakpapier en leg er een groot stuk plastic folie overheen.
6. Duw eerst het deeg met je handen uit tot een dunne plak en stap als dat niet meer gaat over op een deegroller.
Rol het deeg uit totdat het heel dun is.
7. Bak de grote koek 20 minuten, haal uit de oven en laat even kort afkoelen. Haal het papier eraf en snijdt de koek in kleinere stukjes.
Voel bij elk stukje of het al helemaal krokant en droog is, nog niet? Dan gaat hij terug op de bakplaat.
8. Bak alle stukjes die nog niet krokant zijn nog 10 minuten op 130 graden Celsius en laat ze afkoelen op de bakplaat.
9. Bewaar de cereal in een luchtdichte doos en voeg toe wat je lekker vind, ik voegde amandelen en rozijnen toe.

Geeft 3-4 porties

(Visited 1,229 times, 1 visits today)

8 Responses

  1. Lijkt me heerlijk ga ik zeker eens proberen!

  2. Dit lijkt mij het proberen waard! Kun je de suiker ook weglaten of vervangen door iets anders?
    Een goede en gezonde vervanger van de cereal uit de supermarkt :)

    Liefs!

    • Het maakt het wel wat lekkerder maar je zou het weg kunnen laten of kunnen vervangen door stevia

  3. marijksels

    Ben gek op je cruesli’s, dus dit zal ook wel in de smaa vallen. Misschien ook wel gewoon als koek ;)

  4. Heb ergens ooit een soort gelijk recept gemaakt. Toen werden het een soort zemelcrackers.. Dus dat zou hiermee ook kunnen. Zou wel adviseren om veel water te drinken ivm die zemelen.

  5. Dat ziet er heerlijk uit! En niet vol met suiker zoals in die voorverpakte cereal.

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.