Simpele Italiaanse Spinazie

posted in: Salade | 4

Spinazie ik vind het een moeilijke groente om klaar te maken. Als salade gebruiken dat kan ik wel, maar warm klaar maken?
Dat vind ik heel erg moeilijk. Maar deze warme spinazie die ik maakte met allerlei restjes die ik nog in de koelkast zaten, was
een heel goed begin!
Heb jij nog spinazie idee├źn voor mij?

Simpele Italiaanse Spinazie

IMG_6730

Nodig:

1 zak verse spinazie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 tl Italiaanse kruiden
10-15 olijven
100g cottage cheese

Hoe maak je het:

1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de ui kort aan.
2. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
3. Was ondertussen de spinazie.
4. Voeg de spinazie met aanhangend vocht in porties toe en bak kort aan op hoog vuur, totdat
het vocht weg is (je kan dit een handje helpen door het vocht weg te scheppen).
5. Roer op het laatste de Italiaanse kruiden, olijven en cottage cheese door en warm heel kort door.

Bijgerecht voor 2 personen

4 Responses

  1. Is het niet italiaanser om de cottage cheese te vervangen door ricotta? Verder vind ik spinazie in een quiche erg lekker. Maar ook met geitenkaas,pesto, avocado en mozzarella op een tosti. Zelf eet ik het ook graag als sla.

  2. Mmm, ziet er heerlijk uit!

  3. Spinazie is warm ook lekker in:
    – pasta (tortellini’s) met pesto en spinazie
    – hartige taart met feta & spinazie (zie geen kitchen stories: http://www.greenkitchenstories.com/feta-spinach-pie-with-an-oat-crust/)
    – curry met kikkererwten, spinazie, aardappel (en haloumi, als je dat hebt) met mosterdzaadjes & currypasta
    – Plaattaart met spinazie, zongedroogde tomatentapenade, ei etc : http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R742058/plaattaart-met-spinazie-courgette

    Zo, genoeg inspiratie?
    Ik ben persoonlijk dol op alle bovenstaande recepten!

Leave a Reply