Nectarine Cake

posted in: Cake | 2

nectarinebrood

Het perziken seizoen is bijna afgelopen, maar het kan nog net… En ik vind deze heerlijke cake met perziken en zonnebloempitten wel
een goede keuze voor het gebruik van de laatste perziken van het seizoen. De perziken zorgen voor een heerlijke sappige cake en de
zonnebloempitten die voor een heerlijke crunch zorgen.
Het is eeen toppertje en ik heb er dan ook heerlijk van genoten de afgelopen dagen bij mijn kop koffie op het werk :)

nectarine cake

Nodig:

140g volkorenbloem
60g havermout
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
2 el chiazaad
1 tl geraspte sinaasappelschil
2 el honing
4 el appelmoes
80ml melk
3 kleine perziken in kleine stukjes (200g zonder pit)
40g zonnebloempitten

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
2. Meng het chiazaad, honing, appelmoes, sinaasappelschil en melk in een kleine kom.
3. Meng in een grote kom de volkorenbloem, havermout, bakpoeder en zout.
4. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer totdat het net gemengd is.
5. Schep de perziken en zonnebloempitten door het beslag.
6. Schep het beslag in de vorm en bestrooi de bovenkant met zonnebloempitten.
7. Bak 35-40 minuten totdat een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 6-8 plakken

2 Responses

  1. Oh, wow, hier heb ik zin in!

  2. Klinkt heerlijk, maarre…waar zijn de nectarines ;) Klein oeps-momentje?!

Leave a Reply