Ik heb een tijdje geleden Graham Crackers gemaakt en ik vond ze heerlijk. Ik ben wel van de krokante koekjes. Maar toen ik een pindakaas variant van de Graham Cracker zag moest ik die natuurlijk proberen, want alles wordt toch lekkerder met pindakaas.
Pas wel op deze koekjes zijn heel licht zoet, ik voegde daarom als garnering en om het iets zoeter te maken een beetje witte chocolade toe, maar dat
is natuurlijk optioneel.
Meer goddelijke pindakaas inspiratie nodig?
- Pindakaas Fudge Chocolade Rijstwafel Repen
- Pindakaas Banaan Blondies
- Pindakaas Chocolade Truffels (oftewel Snicker Truffels)
- Suikervrije Pindakaas Banaan Havermout Koekjes
- En natuurlijk: Snicker Havermout Repen
Chocolade Pindakaas Graham Crackers
Nodig:
100g volkoren bloem
1 el cacao
3 el suiker
1/4tl bakpoeder
1/2 tl koekkruiden
1/4 tl zout
2 el appelmoes
1 el melk
2 el pindakaas
1 el lijnzaad
eventueel witte chocolade, ter garnering
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, koekkruiden en zout in een grote kom.
3. Meng in een klein kommetje de appelmoes, melk, pindakaas en lijnzaad.
4. Roer de natte ingrediënten door het bloemmengsel en roer tot er een deeg vormt.
5. Kneed het deeg kort, tot je een bal deeg hebt.
6. Bestuif een werkoppervlakte met bloem en bestuif het deeg. Rol het deeg zo dun mogelijk uit, je wilt een deegplak van +/- 3 mm hebben.
7. Snijd de deegplak in stukken of steek er vormpjes uit.
8. Leg de plakken deeg op de bakplaat en bestrooi eventueel met kaneelsuiker.
9. Bak ze 15-18 minuten (afhankelijk van de deegdikte) totdat ze lichtbruin en stevig zijn.
10. Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat, ze worden dan nog krokanter.
11. Smelt de chocolade en verdeel deze over de koekjes
Bewaar in een luchtdichte doos, geeft 20 koekjes.
Janne
Ziet er weer heerlijk uit! Even een vraagje over het “flax-egg”: meng je gewoon lijnzaad met heet water? Ik dacht altijd dat je het lijnzaad eerst fijn moest maken, bvb. in een vijzel, maar daar vind ik bij jou niks over terug. (Heb het nog nooit geprobeerd trouwens, niet met en niet zonder vijzel.)
I.
@ Janne,
Ik gebruik zelf altijd gebroken lijnzaad van Zonnatura dat je gewoon in de winkel kan kopen, je ziet dan wel nog wat pitjes, maar dat vind ik niet erg. Je kan het lijnzaad ook gewoon in de keukenmachine vermalen (heb ik ook wel eens gedaan),
groetjes I.
klinton
Gek dat er hier nog zo weinig reacties op zijn… Gisteren geprobeerd, en zelfs al ben ik de honing vergeten: geweldig! In tegenstelling tot andere koekjes waar appelmoes wordt gebruikt ter vervanging van boter, en lijnzaad/water ter vervanging van ei, zijn deze echt wel knapperig!
Wouter
Ik heb ze ook gemaakt maar ze zijn te lang gebakken waardoor ze nu erg taai zijn, maar het is wel heel erg lekker.
Overigens hoe kan het dat het 22 koekjes zijn? ik kon er 12 in vierkanten gesneden koekjes van maken.
De Bakparade
@ Wouter,
Mooi dat je ze lekker vond :) En wat betreft hoeveel eruit komt, het ligt er natuurlijk aan hoe groot je ze snijdt ;)
Stephanie
Lekkere combi pindakaas en witte chocolade! Brengt me al weer een beetje in de stemming voor de feestdagen, haha! Gelukkig schijnt het zonnetje nog volop. Nog maar even van genieten..