Chocolade Amandel Havermout

posted in: Ontbijt | 0

chocoladeamandelhaver

 

Ik kreeg de nieuwe amandel chocolade melk van Alpro. Wederom een nieuwe plantaardige melk in het steeds groter wordende plantaardige melk assortiment, maar een van de weinige met chocolade smaak.
En oh wat heb ik een lol gehad met het experimenteren hiermee :) en vandaag een van de resultaten. Een heerlijke chocolade havermout gecombineerd met het zure-zoete van bramen en krokante van amandelen.
Ik maakte dit recept wederom met hele haver, maar je kan het ook prima met havermout maken, je moet dan alleen de vloeistof hoeveelheid halveren.

Nodig:
60g haver (of havermout)
250ml chocolade amandelmelk
250 ml water (alleen als je hele haver gebruikt)
handje amandelen, gehakt
handje bramen vers of diepvries

Hoe maak je het:
1. Zet de haver met chocolade amandelmelk en water op en breng aan de kook. Laat de hele haver 30-45 minuten koken totdat al het vocht opgenomen.
2. Voor de havermout gebruik je alleen de chocolade amandelmelk en kook je ongeveer 5 minuten.
3. Garneer met de amandelen en bramen.

Geeft 1-2 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.