Peer Pastinaak soep

posted in: Soep | 1

Laatst kreeg ik een hele leuke krat van mijn mama. Een krat van Willem en Drees, die ze bij de postcodeloterij hadden gewonnen. En heel slim dachten ze dat ik het wel leuk zou vinden. In die kratten zaten pastinaken, een groente die niet echt op mijn rader aanwezig was. Maar dat is nu verleden tijd, want wat is pastinaak een heerlijke en veelzijdige groente.
Ik gebruikte hem al in de oven frittata, maar ook at hem ook al geroosterd bij een vegaburger en nu een soepje. En dit soepje is wederom geïnspireerd op een recept uit het geweldige kookboek Veg! (voor mijn review zie deze post).

pastinaaksoep

 

Nodig:

1 grote ui of 2 kleine, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
flink stuk gember, fijngesneden
1/4 tl kardemon
1/4 tl komijnpoeder
1/4 tl rode peper vlokken of cayenne
600g pastinaak, geschild en in blokjes
2 kleine aardappelen, geschild en in blokjes
900ml groentenbouillion1 peer, in kleine stukjes
pompoenpitjes en yoghurt voor de garnering

Hoe maak je het:

1. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui op middelhoog in 10 minuten glazig.
2. Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijnpoeder en rode peper toe en bak een paar minuten al roerende mee.
3. Voeg de pastinaak toe en roer totdat de pastinaak bedekt is met kruiden. Voeg dan de bouillon en de aardappel toe.
4. Breng de soep aan de kook en laat koken totdat de pastinaak en aardappel zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten.
5. Pureer de soep met een staafmixer.
6. Verdeel de peer over 4 komen en verdeel de soep over de kom. Garneer met pompoenpitjes en yoghurt.

Geeft 4 porties

  1. Mariska

    Verassende combinatie wat absoluut een smaak explosie is. Aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.